שאור

שאור (sourdough) הוא מחמצת התופחת בעזרת שמרי בר בלבד, ללא תוספת של שמרים תעשייתיים. לחמים המבוססים על שאור יתפחו טוב יותר בתנור ועשויים לקבל טעם חמצמץ אופייני, בהתאם לרמת החומציות של השאור.
הכנת שאור דורשת מעט סבלנות והתעסקות, אבל התוצאה, לדעתי, שווה את זה בהחלט. לאחר ההכנה, השאור יכול להישמר למשך זמן רב (אפילו שנים!).

שאור

מהם שמרי בר?

שמרי הבר הם זן (או, ליתר דיוק, מספר זנים) של פטריות חד-תאיות, הנמצא באוויר הפתוח. שמרים אלה מתפתחים באופן טבעי במקומות העשירים במזון עבורם (סוכרים) וניתן למצוא אותם על קליפת גרעיני החיטה, על ענבים, שזיפים ופירות אחרים. האבקה הלבנה הדבוקה לענבים ולשזיפים היא למעשה שכבה של שמרים המתרבה על גבי הקליפה (הכוונה לפירות אורגניים, אחרת היא עשויה להיות חומר הדברה...) .
השימוש בשמרי בר להתפחה מוכר לפחות מזה כ-6,000 שנה, ויש לו אפילו רמז בתנ"ך :"וַיִּשָּׂא הָעָם אֶת בְּצֵקוֹ טֶרֶם יֶחְמָץ" (שמות י"ב, ל"ג).

שאור

הכנת שאור

השאור הוא למעשה תרבית של שמרי בר, הנמצאים באוויר ובקמח. על מנת לייצר שאור, יש להתסיס תערובת של קמח ומים בצורה מבוקרת (ראו להלן), עד להתרבות כמות מספקת של שמרים בעיסה.
יש לציין, כי קיימות דרכים שונות לגדל שאור. ניתן להשתמש בקמח ומים בלבד, בתוספות שונות, בסוגי קמח שונים וכן הלאה. חיפוש באינטרנט יניב שפע של אפשרויות. המתכון המוצע כאן מבוסס על זה המופיע בספרה של סמדר זורע-ברמק "על הלחם לבדו", והוא השאור שבו אני משתמש.

יום ראשון
מכינים מי צימוקים, ע"י השריית 100 גרם צימוקים (עדיף אורגניים) בכוס מים חמימים (לא רותחים!) למשך חצי שעה. בתום הזמן מסננים את המים ושומרים חצי כוס מהם. הסיבה לשימוש במים אלה היא שישנם שמרי בר על קליפות הצימוקים אשר יתווספו לשאור. בנוסף, מי הצימוקים מכילים אחוז מסוים של סוכרים אשר יזינו את השמרים ויאיצו את התפתחות השאור.
בקערה קטנה מערבבים לעיסה אחידה חצי כוס קמח מלא, חצי כוס מי צימוקים וחצי כפית דבש. אנו משתמשים בקמח מלא משום שעל קליפת גרעין החיטה (הנטחן בקמח זה) ישנם שמרי בר. הדבש נועד לספק מזון לשמרי הבר ולסייע להתפתחותם.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במטלית בד רטובה, ומשהים בטמפרטורת החדר למשך כ-24 שעות.

יום שני
לא אמור להראות שינוי בעיסה. מוסיפים לקערה חצי כוס קמח לבן, שליש כוס מים פושרים וחצי כפית דבש. מערבבים לעיסה אחידה, מכסים שוב ומניחים ל-24 שעות נוספות.

שאור

יום שלישי
בועות קטנות מופיעות על פני העיסה. כמו כן, העיסה אמורה לתת ריח חמצמץ.
מוסיפים לקערה 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לחם לבן. מערבבים לעיסה אחידה ומכסים. מניחים לנוח, במשך 24 שעות.

יום רביעי
בשלב זה העיסה אמורה להראות תוססת למדי, עם מספר רב של בועות קטנות על פני השטח וריח חמצמץ.
מערבבים את העיסה ושופכים חצי ממנה לכלי אחר (את החלק הזה ניתן לזרוק, או לתת לחבר שימשיך משלב זה ויגדל שאור משלו). לחצי שנשאר מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לחם לבן. מערבבים לעיסה אחידה ומכסים. מניחים בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.

יום חמישי
השאור אמור להראות תוסס מאוד ולהיות בעל ריח חמוץ.
מערבבים את העיסה ומוסיפים לה שתי כוסות קמח לחם לבן וכוס וחצי מים. מערבבים היטב, מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כ-24 שעות. שמים לב לשאור, וכשהעיסה נראית תוססת מאוד (הרבה בועות יצטברו על פניה) מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקרר.
השאור מוכן לשימוש, ויישמר במקרר לאורך תקופה ארוכה, כל עוד מטפלים בו כראוי (ראו להלן)

תקלות בגידול שאור

בזמן גידול השאור עשויות לחול מספר תקלות:

הצטברות נוזלים על פני העיסה
אם הצטברו נוזלים על פני העיסה, שופכים אותם החוצה (מבלי לשפוך את העיסה, כמובן) וממשיכים כרגיל. נוזל זה מכונה Hooch באנגלית, והוא תערובת מרירה של מים ואלכוהול שנוצר ע"י השמרים.

העיסה לא תוססת
במידה והעיסה לא תוססת בזמן, ניתן להמתין עוד זמן מה (עד כ-24 שעות נוספות). במידה והתסיסה אינה חזקה כפי שהיא אמורה להיות, חוזרים על פעולת החלוקה: שופכים חצי מהשאור, מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וכוס קמח לחם לבן ומערבבים.

עובש
אם התפתח עובש על פני העיסה, יש לזרוק אותה ולהתחיל מחדש.

שימוש בשאור

כשרוצים להשתמש בשאור להכנת לחם, יש להוציא אותו מהמקרר כשעתיים לפני תחילת העבודה. בזמן זה השאור "יתעורר" והשמרים שבו יחזרו לפעילות.
אחרי שמפרישים את כמות השאור הרצויה ללחם, מוסיפים לשאור מים וקמח לחם לבן, ביחס של 3/4 כוס מים לכל כוס קמח ומערבבים היטב. מניחים בטמפרטורת החדר, עד לחידוש התסיסה בשאור (בד"כ כשעה-שעתיים). מחזירים את השאור למקרר.
הערה חשובה: לשאור לוקח זמן להתפתח עד למרב יעילותו. שאור "צעיר", בן פחות מחודש-חודשיים, יזדקק לתוספת קטנה של שמרים תעשייתיים על מנת להתפיח את הלחם בצורה טובה. את השמרים מוסיפים כרגיל, לתערובת הקמח והמלח ולא לשאור עצמו. לאחר כחודשיים, ניתן לוותר על תוספת השמרים ולהשתמש בשאור בלבד לצורך התפחה.

האכלת שאור

אם לא מכינים לחם כל שבוע, יש לדאוג "להאכיל" (או "לרענן") את השאור, על מנת שלא יחמיץ יתר על המידה. האכלת השאור כוללת הוצאה של כוס מתוכו, הוספת 3/4 כוס מים וכוס קמח, ערבוב והמתנה לחידוש התסיסה.

כל עוד מקפידים על רענון השאור, ניתן לשמור אותו במקרר לאורך זמן רב מאוד. השאור משתבח עם הזמן וצובר עוצמה וטעם ככל שהוא מתיישן.

 

свидетельство приобрести окончание

seo интернет service online www

Mailing:

Reaching out via feedback forms is an articulate manifestation of modern business dialogue, integrating the finest of judgment and technology. This method provides companies a straight line to their customers, allowing them to understand the details of user interaction, collect beneficial feedback, and, above all, demonstrate that they are constantly hearing. Rather than navigating the cluttered scene of emails and advertising messages, comment forms supply a clean space, paving the way for true dialogue and further engaged conversations.

Moreover, sending messages to feedback forms is a evidence to a brand's devotion to continuous betterment. Rather of working in a vacuum, enterprises get an invaluable window into their customers' minds, unveiling possibilities for growth, enhancement, and building tighter ties. As consumer needs transform, this bilateral dialogue channel ensures that businesses continue to be not only applicable but intimately connected to their market's continually shifting likes and fears. In the grand scheme of things, it's not only about gathering feedback; it's about nurturing faith and strengthening ties that stand the challenge of time.

Отчётность.
Оплата: Yoo.Деньги, Bitcoin, МИР, Visa, MasterCard...
Принимаем USDT
Telgrm: https://t.me/exrumer
Skype: Loves.Ltd
https://xrumer.cc/
Только этот.

seo web service online www

Доброго утра!
Осуществляем лучшие прогоны, способные "угробить" веб-сайт конкурентов. Стоимость: от 7 тыс рублей.
- 100% эффект. Онлайн-сайты точно "умрут".
- Максимальное число отрицательных фитбеков.
- Наша специфическая база - максимально сильные площадки из 10 млн. веб-сайтов (порно, вирусы, спамные и так далее). Работает бесперебойно.
- Прогон проводится одновременно с четырех серверов.
- Постоянная отправка вирусных ссылок на официальный e-mail.
- Выполнение заказа на протяжении 40-240 часов день и ночь. Можем растянуть по времени сколько угодно.
- Прогоняем с запрещёнными ключами.
- При условии заказа сразу 2 сайтов - отличные скидки.

Цена 7700 рублей
Отчётность.
Оплата: Yoo.Money, Bitcoin, МИР, Visa, MasterCard...
Принимаем USDT
Телегрм: https://t.me/exrumer
Skype: Loves.Ltd
https://xrumer.cc/
Только этот.

can you substitute cialis for adcirca

soft tab cialis Delmar, USA 2022 06 27 11 28 07

Great work

Thanks for sharing.
passaic sell car for cash

Актуальные и последние события

НУЖЕН ПРОГОН Зеннопостером и Олсабмиттером? пишите по контакту: zennoposteralsabmitter@yandex.ru

Что такое ZennoPoster?
ZennoPoster – решение «всё в одном» для автоматизации SEO задач. Независимо от области SEO, он сохранит Вам много времени и денег.

ZennoPoster программный комплекс для автоматизации Ваших действий в браузере. За считанные минуты Вы сможете автоматизировать любую работу в браузере, которую Вы привыкли выполнять вручную.

Для использования ZennoPoster Вам не потребуются какие-либо специальные навыки и знания, это также просто, как конструктор Лего!

Лучшие бэклинки!
Большинство SEO софта на рынке ограничены базами и движками, на которых они обучены. С ZennoPoster вы сможете оставлять свои бэклинки там, где другие не могут это сделать! Самые хорошие ресурсы быстро меняют защиту. Пока другие днями и неделями ждут обновлений своего SEO-софта, Вы за несколько минут сможете восстановить работу своих ботов! После получения некоторого опыта вы сможете писать ботов, работающих не с одним, а сразу с многими похожими и не очень сайтами!
http://avt63.ru, http://mas-spb.ru, http://facetsofreligion.com, http://animaterra.ru, http://bella01.ru, http://abeautifullie.ru, http://nnov-advokat.ru, http://shopgruop.ru, http://bcgrouponline.com, http://inlux.ru, http://yar-voyaje.ru, http://karta-ltd.ru, http://tbr247.ru, http://harmony-estates.ru, http://Qblic.com, http://bodycare2000.com, http://moya-lyalyas.ru, http://ShamsCam.com, http://compiling.ru, http://SoulDeepTv.com, http://castal.ru, http://deti-kaluga.ru, http://bel-etual.ru, http://bakshish-ufa.ru, http://grpumps.ru, http://elite-pride.ru, http://shop-vse.ru, http://explorekarelia.ru, http://comp-repairs.ru, http://leiten.ru, http://school-3.ru, http://debian-handbook.ru, http://centr-teya.ru, http://FindAzip.com, http://swapper.ru, http://mir-mlm.ru, http://lss-obninsk.ru, http://eduexperts.ru, http://sfmgupi.ru, http://smartapptech.ru, http://overcome-ed.net, http://groovesound.ru, http://pgfoam.ru, http://uldashfm.ru, http://lunch2you.ru, http://atol-11f.ru, http://LeedsMusicFestival.com, http://maltacapella.ru, http://mixpizza.ru, http://aquarele-krouis.ru, http://kiselev-foto.ru, http://fortezza-dom.ru, http://sintezryazan.ru, http://rbchem.ru, http://ukk-pgups.ru, http://contrastclinic.ru, http://pskekogarant.ru, http://webkredo.ru, http://garybartz.com, http://dentaleks.ru, http://MuseElectronics.com, http://stroimvmeste116.ru, http://kuzova-nn.ru, http://multicrewtraining.com, http://litbn.ru, http://rospechat-altay.ru, http://bigcityswing.com, http://superkvartira63.ru, http://indanceclub.ru, http://holdingservice.ru, http://vechniypoisk.ru, http://tennis-benelux.ru, http://targetparts.ru, http://drift-ugra.ru, http://lovegelen.ru, http://metal4all.net, http://lifestyle-drive.ru, http://ddkrovesnik.ru, http://buduguru.ru, http://prosnip.ru, http://leonidas-design.ru, http://DayTradeHungaria.com, http://monolit-fasad.ru, http://mattoni-russia.ru, http://bgconserv.ru, http://internettelecom.ru, http://EveMentat.com, http://kafe-sumah.ru, http://defenseline.ru, http://vh-daf-tl.ru, http://klimniuk.ru, http://magicfraud.ru, http://premium-aesthetics.ru, http://l2anons.ru, http://tury-dubna.ru, http://vzapravke.su, http://elementary-os.ru, http://rucoh.ru, http://maestayork.ru, http://cranes-fan.com

А также, поскольку это программное обеспечение для SEO предлагает вам эти услуги в разных пакетах, вам разрешается выбирать только те услуги, которые вам необходимы для вашего бизнеса. Если вы искали лучший сервис SEO для отчетности и анализа, то ALL Submitter-лучшее решение для вас. Чтобы облегчить ваше понимание, позвольте нам сделать его более прозрачным для вас, предоставив услугу SEO-программного обеспечения “Все отправители”.

Allsubmitter не только предлагает вам экспертное решение для отчетов и статистики клиентов. Но is также предлагает вам лучшие доступные услуги по отправке онлайн-каталогов.

a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r, s, t, u, v, w, x, y, z, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r, s, t, u, v, w, x, y, z, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r
1rrss6663jgXTxKgQn5qA

delicious

Definitely worth it to make sour dough

Great work

Thank you for sharing this awesime guide. Great work.
contact us today!
Thank you

קמח כוסמין מלא

היי תודה על המתכון, התחלתי מחמצת היום והשמשתי בקמח כוסמין מלא ואמשיך להאכיל אותה בקמח לבן. פשוט לא היה לי קמח חיטה מלא בבית. האם זה בסדר? מה המשמעות?

ssss

Good post but I was wondering if you could write a litter more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it!

asdasd

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging..

הכנתי שאור לפי

הכנתי שאור לפי כל ההדרכה באתר ואני רוצה לוודא, מהו המרקם שאמור להיות? שלי נוזלי ולאחר כמה ימים במקרר יש הפרדה בין החלק המבעבע וחלק שנראה פחות מבעבע

מה רמת ההידרציה של שאור לפי המתכן שלכם

שלום
הכנתי שאור לפי הנחיותיכם אך מצאתי מתכונים שבהם מבקשים שאור עם הדרציה של 100% או לפעמים 80% אשמח לקבל מידע.
תודה
האתר מקסים.

האכלת מחמצת

בהאכלת מחמצת רשום שיש להאכיל ב 1 כוס קמח ו 3/4 כוס מים אך אנו מדברים על חומרים שונים והשימוש בכוס לא מייצג היחס הנדרש.
מהם המשקלים של המים והקמח לצורך האכלה?

יחס המשקל בין

יחס המשקל בין מים לקמח צריך להיות אחד לאחד (100 ג' קמח לכל 100 ג' מים).
הסיבה שנכתב פה יחס של 1 כוס קמח ל-3/4 כוס מים היא שמשקל של יחידת נפח של מים הוא 3/4 ממשקל אותה יחידת נפח של קמח (מוזמן לשקול).

עוד שאלות על מחמצת עם ענבים.

עשיתי מחמצת עם ענבים אורגניים שיש לי בגינה (הם מכוסים יפה יפה עם שכבה לבנבנה),ועם קמחים: קוקוס,שקדים וerrowroot

באיזה שלב המחמצת גלשה. האם זה סימן טוב? בכל שלב שהיה צריך להוסיף למתכון מים הוספתי מי ענבים מסוננים.הריח היה מאד חמוץ והלחם יצא מאד טעים.
שאלה: קטפתי את רוב הענבים מהגפן כי הם מרקיבים. אני רוצה להכין מהם עוד מחמצות. השאלה איך אני שומרת את מי הענבים? יצא לי בטח משהו כמו 2 ליטר "מי מחמצת". האם ניתן לשים אותם במקרר בלי להרוג את השמרים? מה דעתך?
אשמח לתת לך גם.

האם אפשר להכין מחמצת עם ענבים?

שלום, שמי הלימה. לא הצלחתי להירשם לאתר. ענית לי בקבוצה על תזונה קטוגנית בפייסבוק.קראתי את המאמר על הכנת שאור. יש לי המון ענבים אורגניים מכוסים שיכבה לבנה בדיוק כפי שתיארת. האם אוכל להכים איתם שיעור במקום צימוקים. הם מאד מתוקים, על סך הפיכה לצימוקים.
תודה לעונה.

פשוט מאוד -

פשוט מאוד - תסחטי אותם למיץ ותערבבי עם קמח ומים. צריך להשאיר בחוץ כ-12 שעות, ואז "להאכיל" בקמח נוסף ובמים.

אפשרי בהחלט, יש

אפשרי בהחלט, יש לרסק את הענבים ולהוסיף את המיץ שלהם לחצי כוס מים ו-3/4 כוס קמח שיפון, ומשם להמשיך.

שלום רציתי

שלום
רציתי לשאול, לגבי טיפול במחמצת,
כל חידוש מצטבר נוזל אפרפר/אפור על גבי השאור.
האם זה נורמלי?
והאם יש דרך למנוע זו? להגדיל את הכלי איחסון שיהיה לשמרים יותר נפח לנשום?
תודה,
דורית

זה נורמלי - ניתן

זה נורמלי - ניתן לשפוך את הנוזלים או לערבב בחזרה בעיסה - לבחירתך.

סוג קערה

בכמה אתרים ראיתי שיש להתפיח את הבצק עם השאור בקערת זכוכית או פלסטיק. האם יש לחומר הקערה משמעות? האם קערה ממתכת כלשהי מזיקה/מאטה את ההתפחה? תודה

מאחר ומתכת

מאחר ומתכת מוליכה חום - בד"כ השימוש בה יוביל להתקררות הבצק, לעומת התפחה בקערה מחומר אחר.

שאלה בנוגע האכלת מחמצת

אם יש לי מחמצת מקמח מלא, האם אפשר להאכיל אותה בקמח שיפון או לחילופין בקמח כוסמין?

בהחלט, אין

בהחלט, אין מניעה לערבב סוגי קמח שונים

מחמצת חדשה

שלום, ביום החמישי להכנת מחמצת היא תוססת ויש בועות אבל תמיד מצטברים לי המון מים מעל (כל יום שפכתי וחזרו) וגם מרגיש לי שהיא לא תוססת מספיק. ומאוד נוזלית. היום זה יום שישי למחמצת ואני יכולה להכין כביכול לחם אבל נראה לי שהיא לא מוכנה (ראיתי מבחן שאינטרנט -לשים מעט מחמצת במים ולראות אם צף שאז יש מספיק בועות אוויר, אצלי לא צף, טובע). ערבבתי שני מתכונים מאוד דומים ויתכן שהתחלתי עם כמות מסויימת אבל יום למחרת בטעות האכלתי כאילו זה כפול, יש עם זה בעיה? מה אפשר לעשות כדי שהמחמצת תעבוד? עבדתי עם קמח חיטה 80% כל העת.

קודם כל, מה זה

קודם כל, מה זה קמח חיטה 80%?

התשובה לשאלתך היא - זמן. אם יש תסיסה, הכל בסדר. פשוט לתת למחמצת זמן להתפתח. ממליץ להכין לחם ראשון אחרי שבועיים לפחות מהכנת המחמצת - ולתת לבצק לתפוח לפחות למשך הלילה.

תודה על התגובה

תודה על התגובה המהירה. כוונתי לקמח מלא 80%. רציתי לדעת בעניין הנוזלים האם זה תקין? כל יום מצטברים לי המון מים (1-1.5 ס"מ נוזלים) על המחמצת. האם המבחן שכתבתי לבדיקת המחמצת נשמע הגיוני? תקין? או לא מעיד בוודאות? ואם אני ממשיכה איך עלי להמשיך? לבצע את היום הרביעי עד שיש תסיסה טובה? תודה רבה!

ממליץ להפנות את

ממליץ להפנות את השאלות לפורום, יהיה קל יותר לענות עליהן שם.

שלומי

שלומי שלום
הכנתי שאור לפי כל ההוראות באתר והכל היה נראה תקין. בהאכלה שנייה של השאור שמתי מים קרים (אולי קרים מאוד) לתערובת. כרגע התערובת שלי היא דלילה מעליה יש קצף לבן עדין. בנוסף אם פעם כאשר הייתי מטה את הקערה היה ניתן לראות את השאור "נמתח" ויש בו מעין חורים היום זה לא קורה.
א. האם השאור שלי מת כתוצאה מהאכלה במים קרים? איך אני יודע שהשאור חי או לא?
ב. האם ה"חורים" שכתבתי עליהם קשורים לרמת הצמיגות של השאור? אולי להוסיף יותר קמח כמו שראיתי בתגובות אחרות ?

מחמצת שלא תפחה

הי, הכנתי מחמצת מקמח כוסמין לבן, עד היום השלישי הכל התפתח כמו שצריך, איכשהו ביום הרביעי היא צנחה לי ונעלמו הבועות, הוצאתי ממנה קצת והוספתי עוד קמח ומים, השארתי מחוץ למקרר גם ביום החמישי וכלום. הריח חמוץ מאוד אבל הטעם נחמד ועדין.
להמשיך לנסות או לזרוק?

שווה לנסות

שווה לנסות ולהמשיך אתה - קחי כף מהמחמצת הקיימת וסויפי לה כוס קמח ו-3/4 כוס מים

שלום רב, רציתי

שלום רב,
רציתי לשאול אם ניתן להאכיל את השאור (או כל מחמצת אחרת...) כל פעם בקמח מסוג שונה? או שבמידה והתחלתי להאכיל את המחמצת בקמח מלא עליי להמשיך להאכילה רק בקמח מלא?
תודה רבה, ותודה גדולה יותר על האתר המצוין!

אפשר להאכיל

אפשר להאכיל באיזה קמח שרוצים, אם כי לדבר תהיה השפעה על השאור (קמחים מלאים מעלים את רמת החומציות).

ריח חמוץ אפילו מאוד כבר ביום השלישי

כבר ביום השלישי יש ריח מאוד חמוץ למחמצת, האם אני צריך לזרוק אותה ולהתחיל מחדש?
דבר שני המחמצת היתה בחוץ כל השלושה ימים בטמפ' של כ26 מעלות, האם זה בסדר? או שהייתי צריך להכניס אותה למקרר?

נסה להמשיך

נסה להמשיך כרגיל, אלא אם הריח ממש בלתי נסבל (כמו אצטון), אין סיבה לזרוק.

אחסון השאור

האם יש עדיפות שמור את השאור בפלסטיק או בצנצנת זכוכית?

לא הבלנתי בהבדל

לא הבלנתי בהבדל בין השניים.

שאור צעיר?

שלום,
רציתי לדעת אחרי כמה זמן אפשר להפסיק ״לחזק״ את השאור עם שמרים.
השאור שלי בן חודש ובינתיים הוספתי שמרים ללחמים שהכנתי.

תודה רבה,
שחף.

זה תלוי מאוד

זה תלוי מאוד בשאור עצמו. ממליץ לנסות להכין לחם בלי "חיזוק", ולהתפיח במשך לילה.

גלישת השאור בכלי אטום

שלום,
יש לי שאור בן שבוע וחצי ואפיתי ממנו כבר לחמים ופיתות, אתמול אחרי שהשתמשתי והאכלתי השארתי בחוץ לשעתיים כדי לתת לו לבעבע..והוא גלש מהצנצנת שהיתה חצי ריקה. לאחר שניקיתי ערבבתי אטמתי והחזרתי למקרר והיום בבוקר השאור גלש שוב במקרר...מדוע ולמה זה קורה ? כל פעם שאני פותח את המכסה נשמע רעש חזק של יציאת גזים כמו בקבוק שמפניה. זה תקין ?
אשמח גם להבין בהסבר פשוט במתכונים שלא מציינים כמות שאור ומשקלי קמח ומים. לדוגמא אפיית לחם לבן לכריכים. רשום להכין ביגה מ-200 גר קמח * 200 גר. מה כמות השאור שאני צריך לשים בדיוק ואיזה כמות אני צריך בגרמים אני צריך להמשיך להוסיף מהקמח והמים ? שאתה מציין אחוזים זה לא ברור לי הלכה למעשה
תודה

הי, ממליץ לפרסם

הי,
ממליץ לפרסם את השאלות בפורום - שם ניתן יהיה לענות עליהן בקלות רבה יותר, וגולשים נוספים יוכלו לתרום מנסיונם.

ריח חמוץ מאד

שלום,

תודה על המתכון הנחמד. התחלתי להכין את במחמצת לפני כשלושה ימים. היא נראית טוב וגם תוססת, אבל הריח שלה מוזר - לא מזכיר שמרים לדעתי וחמוץ מידי לדעתי. האם דבר כזה אפשרי? האם היא מקולקלת?

תודה!

אם הריח מאוד

אם הריח מאוד חמוץ, ייתכן והשתלט על העיסה חיידק פעיל במיוחד. ממליץ להתחיל מחדש.

מרקם מחמצת

שלום, רציתי לשאול מה אמור להיום המרקם של השאור?
יש לי שאור יחסית צעיר, מקמח חיטה מלאה, שהוכן בתהליך של כ 5 ימים שבסופם הייתה תסיסה טובה והכל, כרגע הוא במקרר.
יצא לי לראות כמה סרטוני הדרכה, באתרים מהם ראיתי היה שאור קצת נוזלי ( כמו אצלי, מזכיר במרקם דייסת סולת סמיכה ), באחר ראיתי שאור יותר מוצק, ובעוד מקום ראיתי שאור שהוא יותר דביק ואלסטי..
מה אמור להיום המרקם?
ועוד שאלה קטנה, מתי להאכיל את השאור? נגיד עכשיו עשיתי לחם, השתמשתי בשאור, ישר להאכיל ושוב להכניס למקרר?
תודה מראש

לחם דחוס

היי, די חדשה בענייני מחמצת.
אפיתי כבר כ-6 לחמים. חשוב לי להקפיד על קמח מלא ושיפון. הלחם יוצא טעים מאוד וגם תופח ממש ממש יפה. יש לי שתי שאלות:
1. למרות שאני חורצת את הלחם עדין האויר יוצא בצדדים. מה ניתן לעשות בנושא.
2. הלחם עדין לא מספיק אוורירי (הייתי שמחה שיהיו לו יותר בועות אויר), איך מוסיפים לאווריריות שלו מבלי להוסיף קמחים אחרים?
תודה מראש :)

אנא העבירי את

אנא העבירי את השאלה לפורום שלנו, נשמח לענות שם.

הכנת לחם ביד

שלום ותודה על המידע הרב.
אין לי מיקסר בבית ואני של ביד.
בפעם היחידה שהכנתי לחם מחמצת הוא תפח ויצא בסדר.
השאלה שלי היא איך עלי ללוש את הבצק? כמה זמן ומה הסימנים
הכי טובים לדעת אם הבצק מוכן להתפחה?
תודה

ממליץ לצפות

ממליץ לצפות בסרטון ההדרכה שבאתר (תחת "מדריכים") להכנת לחם בשיטת הקיפולים - זה יענה לך על כל השאלות.

שלום, ראשית

שלום,
ראשית ברצוני לומר תודה על האתר הנפלא והמדריך המצויין.
קיבלתי היום מחמצת ותיקה בצנצנת קטנה (גודל צנצנת רוטב לפסטה של ברילה). איך עליי לנוג כעץ? האם להוסיף לה פשוט כוס קמח ו-3/4 כוס מים ולהעביר לצנצנת גדולה (מבלי לזרוק כוס) ואז ניתן להשתמש בה? או שיש לעשות צעדים אחרים?

המון המון תודה,
יסמין