לחם שאור לבן

קשה להכין לחם בסיסי יותר מזה: רק קמח, מים, מלח ושאור. אבל התוצאה? פנים אוורירי ורך, קרום מתפצח והטעם... בקיצור: כמה פשוט – ככה טעים.

לחם שאור לבן

לחם שאור לבן
לחם שאור לבן
לחם שאור לבן

המצרכים

לביגה:

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • 200 גרם שאור
  • 100 מ"ל מים

לבצק

  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • כפית וחצי מלח
  • 350 מ"ל מים

הוראות הכנה

מכינים את הביגה: מנפים את הקמח לקערה קטנה. מוסיפים את השאור וחצי מכמות המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים עוד מהמים שנותרו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כשמונה עד שתים-עשרה שעות.

מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה. חותכים את הביגה לחתיכות קטנות ומוסיפים לקמח. שופכים 300 מ"ל מים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. אם יש צורך, מוסיפים עוד מהמים.
לשים במשך כעשר דקות. מכסים את הבצק בקערה הפוכה ומניחים למשך רבע שעה. לאחר ההמתנה, לשים את הבצק עוד כחמש דקות, ומוסיפים את המלח לבצק תוך כדי לישה.

מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד להכפלת נפח הבצק, כשלוש שעות.
מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח, תוך שנזהרים שלא להוציא ממנו את האוויר. חוצים את הבצק לשתי חתיכות שוות. מעצבים מכל חצי מלבן עבה. מגלגלים כל מלבן לכיכר גלילית וצובטים את קו החיבור שבתחתית הכיכר.

לחם שאור לבן

מניחים את הכיכרות על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה, חורצים חריץ לאורך הכיכר. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שנית, עד להכפלת הנפח, כשעתיים.

מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות ומניחים על תחתית התנור תבנית ריקה. מעט לפני הכנסת הכיכרות לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור. מכניסים את הכיכרות ואופים במשך כארבעים דקות, עד שהכיכרות שחומות ונוקשות, וטפיחה על תחתיתן תשמי צליל חלול.
מוציאים את הכיכרות ומצננים על רשת למשך כחצי שעה.

בתיאבון!

לחם שאור לבן

tamsulosin taken with viagra afhdsvddassibfcCarcorspjiqb

viagra and the liver does using viagra

order cialis online uk

Buy Stendra Avanafil Online Cod Without A Script

herbal viagra

viagra for women
cialis best price canadian drugs price of viagra canadian cialis reviews mail order prescriptions from canada canadadrugpharmacy.com cialis cost canada cialis viagra order online herbal viagra reviews
cialis canadian cheap viagra for sale overnight viagra canadian pharmacy viagra viagra and alcohol

if0qe2

generic levitra reviews side effects for levitra levitra online purchase
levitra tablets australia warnings for vardenafil purchase levitra online

efbtdhfjblddJaitoBtjCauthj

generic viagra india viagra 50mg cheap generic viagra generic viagra cheap

4dhgv2

sildenafil medicine viagra prank sildenafil mexico pharmacy
viagra overdose sildenafil cream lowest price sildenafil

sbbolthdJaitoBtjCauthz

can cialis be taken with food cialis 5mg how long does it take to work buy real cialis on line us with american express florida

cialis dapoxetine afhsdbcCarcorswgzyg

is cialis over the counter in canada https://rcialisgl.com/ - how fast does cialis kick in cialis over the counter cvs

loudoun pharmacy dgsolbvfdCarcorsvtxhs

sfter market cialis https://ucialisdas.com/ - side effects of cialis and grapefruits cialisnonprecription

tadalafil 10mg dosage hvdgeeahdJaitoBtjCauthx

viagra bottle http://loxviagra.com/ women viagra pill

dy1tm3

bm8ybu

levitra 5mg dose fdvefbfbldJaitoBtjCauthw

levitra price walgreens buying levitra when to take levitra

cialis tadalafil 20mg olgsasbnvoegfdJaitoBtjCauthn

ordering tadalafil online https://boxtadafil.com/ - generic for cialis tadalafil tadalafil vs vardenafil

best thesis writing services fhsbbolthdJaitoBtjCauths

pharmacy near me https://uspharmus.com/ Cialis

thesis assistance fhbbolthdJaitoBtjCauthj

https://thesisacloud.com/ - help writing thesis statement i need help writing a thesis help with thesis thesis abstracts

psychology thesis topics fcsgaxzvofbldJaitoBtjCautha

https://thesiswritingtob.com/ - thesis search college thesis write a thesis phd thesis defense

college thesis fhbbolthdJaitoBtjCauthc

https://thesisacloud.com/ - thesis writing help thesis statistics write my thesis writing with a thesis

dissertation advice fbfbvacldJaitoBtjCauthr

https://dissertationahelp.com/ - dissertation proposal template dissertation phd parts of a dissertation what is dissertation

נראה טעים מממממשששש

תודה על כל ההסברים בהחלט מתקוונת לנסות

online prescription drugs htgehdJaitoBtjCauthm

canadian pharcharmy onlinecanadian online pharmacy canada drug pharmacy cholesterol

מעולה

שלומי תודה על אתר מדהים
הכנתי מספר לחמים בצעדים ראשונים כולם יצאו מצוין.
1.הכנתי שאור מהאתר .
2.הכנתי את הלחם הזה גם כן מהשאור עם תוספת של רבע כפית שמרים.תפח נהדר.
3.הוספתי 120 גרם זיתים וזה הוסיף טעמים.

רב תודות

חריצה לפני התפחה

היי,
שאלה - בכמה מתכונים באתר אני רואה שאתה מבקש לחרוץ את הלחם לפני ההתםחה. בדרכ מבקשים לפני ההכנסה לתנור, ולא לפני התפחה.
יש סיבה שזה כך?

לחם שאור לבן

שלום,
פעלתי בדיוק לפי ההוראות והלחם יצא מאוד שטוח וחסר טעם בהיבט של מלח בעיקר.
אשמח לתשובה.

שלום, קשה לי

שלום,
קשה לי לענות על ההערה שלך - המתכון נכתב על סמך ניסוי וטעייה. אני קודם מכין את הלחם ורק אז - אם הוא מצליח - מפרסם מתכון, לא להיפך.
עם זאת, אני חושד שהבעיה העיקרית עשויה להיות קשורה בלישה לא מספקת. לגבי הטעם - נסה להוסיף מעט מלח.
בכל מקרה, תמיד כדאי להתנסות שוב - גם לניסיון של האופה יש השפעה על התוצאה...

בהצלחה!

לא מומחה אהל אופה לחם שנים

אני שנים אופה לחם למדתי וקראתי מהמון מומחים ולהלן כמה טיפים ועצות על קצה המזלג:

1. לא ניתן אף פעם לתת מתכון מדוייק במיוחד ללחם כי יש המון תנאים שכל אחד משנה מקצה לקצה.לכן כל פעם תכתבי מה את עושה שונה ותשפצי מפעם לפעם עד שיהיה מושלם ומותאם לך אישית.
לכן מתכון זה משהו בסיסי שעליו תלבישו את היצרה שלכם.
2. טעם הוא דבר אישי ומאוד משתנה מאדם לאדם. מה שלך טפל למישהו אחר מלוח.
3. לחות האויר, טמפרטורת החדר... משנים מאוד את הבצק
4. כל תנור יש בו תמפרטורה שונה ולכן שימו לב. מתכון זה המלצה בסיסית. תשנו לפי הנתונים שלכם.
5. אטימות התנור משנה מאוד.
6. סוג הקמח (יש מליון סוגי קמח לבן) משנים טעם והכול.
7. כמו הקמח יש מליון סוגי שמרים שמשנים הכול מקצה לקצה.
8. זמן הלישה והטפחה גם משפיע מאוד.
9. כמות החומרים. לא תמיד שמים בדיוק לפי המתכון וזה משנה.
10.לכן תמיד קחו עט ותשנו את המתכון ותייצרו יצירה מופלאה שלכם.
בהצלחה

אפייה עם אבן שמוט

שלום , אפיתי את הלחם על אבן ומשום מה החלק התחתון של הלחם נשאר לבן , מהי הסיבה שיכולה להיות ?

אני מניח שהסיבה

אני מניח שהסיבה היא שהאבן לא התחממה מספיק לפני תחילת האפייה. ייתכן שבתנור שלך צריך זמן רב יותר לחימום האבן, או שאחד מגופי החימום בתנור לא פעל.

בד"כ מוציאים בועות

בד"כ במתכוני לחם אחרי התפיחה לשים שוב ונותנים לו לפתח מחדש את הבועות, והבנתי שזה עושה אותו יציב יותר. למה במקרה הזה אנחנו מנסים לשמור את הבועות? מה היתרון בשיטה הזאת?

זה לא קשור

זה לא קשור ביציבות, אלא באחידות הפנים. כשרוצים לחם אוורירי יותר, עם בועות גדולות ולא אחידות, לא מוציאים את האויר.

שאלה לגבי הסטרטר

שלום,

התחלתי סטרטר שאור צרפתי (מקמח כוסמין) שברצוני להסב לפי הצורך לסטרטר קמח לבן
היחס הוא כאמור 1:1 קמח ומים, האם אפשר להמשיך ישירות למתכון הנל שהוא שאור ביגה?
או שצריך לעשות התאמה לסטרטר שלי?

המון תודה:)

לא לגמרי בטוח

לא לגמרי בטוח שהבנתי... ממליץ לשאול בפורום, ביתר פירוט

מרקם פנים צמיגי

עשיתי את המתכון כמה פעמים. ניסיתי תערובות קמחים שונות. יוצא מעולה.
מצליח לשלוט בכל הפרמטרים. נתקלתי בבעיה אחת. פנים הלחם יוצא מעט צמיגי ולא מאד רך, אפילו שמירקם ההתפחה אינו דחוס כלל ומתפתחת רשת חורים גדולים ממש כמו בתמונה פה. יש לכך הסבר? תודה.

שלום ארז, האם יש

שלום ארז,
האם יש לך תשובה למה ההתפחה הראשונה?
תודה,
דור

הכנתי ויצא מעולה!!!

הכנתי ב2 וריאציות, לחם גדול ו2 לחמניות ארוכות..
הלחמניות יצאו יותר טובות, אולי בגלל שהן יותר קטנות והשאור שלי צעיר.
בכל מקרה תענוג אמיתי, תודה רבה על המתכון!

לא הבנתי מה הקטע של הביגה

אם לוקחים שאור ומאכילים אותו, מחכים 8 שעות
מה ההבדל בין לקחת יותר מהשאור
זה כמו האכלה רגילה שלו
למה לקחת כמות קטנה ולהאכיל ולא פשוט לקחת יותר מהשאור שבמקרר?
יש לי צנצנת שאור במקרר מימילא

שאור נוזלי

שלום
לאחר הכנת הביגה (נוזלית אצלי) רשום בהכנת הבצק לחתוך את הביגה לחתיכות קטנות,השאור שלי נוזלי כך שלא ניתן לחלק אותו מה ניתן לעשות?

אם הביגה נוזלית

אם הביגה נוזלית - היא לא ביגה... תערובת של 100% קמח ו-75% מים אמורה לתת עיסה צמיגה ולא מימית.
אבל אין בעיה - פשוט מוסיפים את העיסה לבצק כמו שהיא ומערבבים היטב.

קמח מלא

בשלב הביגה השתמשתי בקמח לחם לבן ומחמצת מקמח שיפון.
אם אני רוצה לשלב בבצק עצמו קמח מלא (בעיקר משום שלא נשאר לי מספיק קמח לחם לבן), האם משהו בכמויות של הרכיבים לבצק משתנה? אם אני לא טועה, עבור לחם עם קמח מלא צריך קצת יותר מים...
בנוסף, אם אין לי מספיק קמח לחם לבן, האם עדיף להשלים עם קמח מלא או קמח לבן רב תכליתי או קמח חלה?

אני מעדיף להמיר

אני מעדיף להמיר קמח לחם בקמח "רגיל" (רב-תכליתי).
ואם תמיר לקמח מלא, בהחלט תזדקק ליותר נוזלים, אם כי קשה לי להגיד כמה בדיוק.

איך נמנעים מהוצאת האוויר מהבצק כשמעצבים את הכיכר?

במדריך שלבים בהכנת לחם דווקא נאמר להוציא את האוויר אחרי התףיחה הראשונה. איך אפשר לגלגל את הבצק לכיכר בלי להוציא ממנו את האוויר?

בעדינות... :)

בעדינות... :)

לא הבנתי

למה לחרוץ לפני ההתפחה ולא לפני הכנסה לתנור....?

אפשר גם כך וגם

אפשר גם כך וגם כך.
בלחמי שאור, חריצה לפני התפיחה השנייה מאפשרת לבצק זמן רב יותר למלא את החריצים.

לחם דחוס

שלומי שלום,

הכנתי את המתכון מספר רב של פעמים ויצא מעולה רק דבר קטן הלחם יוצא דחוס מאוד וכל נסיונותי (שינוי כמויות המים בעיקר) ללחם אוורירי עלו בתהו.
אשמח לעצה.

תודה,
גיא

גיא שלום, מציע

גיא שלום,
מציע שתצפה בסרטון ההדרכה על "שיטת הקיפולים", שמסייעת בקבלת לחם אוורירי.

האם אפשר להוסיף

האם אפשר להוסיף ללחם תוספות?
והאם אפשר במהלך התפיחה הראשונה לקפל מידי חצי שעה/שעה על מנת ליצור חורים גדולים?

אפשר להוסיף

אפשר להוסיף תוספות לבצק, ממליץ עד 10% ממשקל הקמח. לגבי קיפולים - לא יודע. שווה ניסיון.

התפחה ראשונה

שלום,
האם לאחר ההתפחה של 8-12 שעות, הביגה יכולה לשבת במקרר למשך נניח 10-12 שעות?

יצא לי להכין

יצא לי להכין ביגה למשך הלילה, בבוקר שמתי אותו במקרר למשך 10 שעות עד שחזרתי מהעבודה ובערב ממשיכים כרגיל לפי המתכון. יצא אחלה לחם!