פוקאצ'ת בירה וסולת

פוקאצ'ה מקורית מבית "הנחתום", שהבצק שלה כולל בירה וסולת חיטה, המעניקים לה רכות, אווריריות וטעם נפלאים.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת
מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

 

המצרכים

לבצק:

  • 660 גרם קמח לפיצה ופוקאצ'ה (או קמח לחם לבן)
  • 60 גרם סולת
  • 2 כפיות שמרים (6 גרם)
  • כף סוכר חום (15 גרם)
  • 3 כפיות מלח (18 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (30 גרם)
  • 500 מ"ל בירה

לעיטור (הצעה בלבד – ניתן כמובן לשנות ולגוון):

  • שמן זית
  • מלח גס
  • בצל מטוגן, זיתים קצוצים, פלפלים קלויים וכד'

הוראות הכנה

יוצקים לקערה גדולה את הבירה, ומערבבים בתוכה את הסוכר, עד שהוא נמס. בוזקים את השמרים על הבירה ומערבבים היטב, עד שהם נמסים בתוכה.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

שופכים כשליש מהקמח לקערה שבה הבירה ומערבבים, עד לקבלת עיסה דלילה ואחידה. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף בהדרגה את שאר הקמח, את המלח ואת הסולת עד שמתקבל בצק אחיד ודביק. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים למשך כחמש דקות.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

מסירים את המגבת, נוטלים את קצה הבצק ו"מקפלים" אותו למרכז העיסה. חוזרים על הפעולה כעשרים פעם, ומכסים את הקערה. ממתינים כעשר דקות וחוזרים על פעולת הקיפול. חוזרים על הקיפול וההמתנה עוד פעמיים נוספת (כלומר, ארבע פעמים בסך הכל). בכל פעם, הבצק יהיה דביק פחות ומוצק יותר. לאחר הקיפול השלישי, מכסים את הקערה במגבת לחה וממתינים כשעה עד שעה וחצי, עד שהבצק תפוח ורך מאוד.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

בזמן שהבצק תופח, מכינים את התוספות. ניתן להשתמש בעשבי תיבול טריים, בצל מטוגן, פלפל קלוי, פטריות, זיתים, עגבניות טריות או מיובשות ועוד – לפי הטעם האישי.

כשעה לפני האפייה מחממים תנור ובו אבל אפייה, או תבנית הפוכה, לחום המרבי (300 או 250 מעלות).

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

בגמר התפיחה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח היטב וחוצים אותו לשלושה חלקים שווים (או ליותר, אם מעוניינים בפוקאצ'ות קטנות יותר). נוטלים את פיסת הבצק הראשונה ומותחים אותה, בעדינות, לאליפסה רחבה. מעצבים כך את יתר פיסות הבצק, מניחים אותן על משטח מקומח ומכסים במגבת לחה.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

מעבירים את הפוקאצ'ה הראשונה למרדה (או לתבנית, אם לא אופים עם אבן) המכוסה בנייר אפייה. "מטביעים" את התוספות בבצק, על מנת שלא ייפרדו ממנו בתנור. יוצקים שמן זית על הבצק ובוזקים עליו הבצק מלח גס.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

מכניסים את הבצק לתנור, ואופים במשך כעשרים וחמש דקות, עד שחלקו העליון מקבל גוון זהוב-חום. אם התוספות משחימות מהר מדי, מניחים מעל לפוקצ'ה עד לסיום האפייה.

מוציאים את הפוקאצ'ה מהתנור ומצננים על רשת למשך כרבע שעה.

מתכון פוקאצ'ה בירה וסולת

בתאבון!

ממש נהנה לקרוא

ממש נהנה לקרוא את המתכונים יש לי שאלה בסיסית
המחמצת על מנת להטעים?
ואם כן האם אפשר להוסיף אותה למתכונים אחרים ?ואיך?לדוגמה בצק של פוקצ'ה. להפחית שמרים?או פשוט להוסיף מחמצת
פעם אתה משתמש בלשון פלייס בלשון מחמצת מה ההבדל

תודה רבה! ממליץ

תודה רבה!
ממליץ לך להיכנס לדף 'מדריכים', ולקרוא את המדריך 'שאלות ותשובות לגבי שאור'.
כמו כן, ניתן להתייעץ ולקבל מענה לשאלות אלה - ואחרות - בפורום שלנו.

תודה רבה! ממליץ

תודה רבה!
ממליץ לך להיכנס לדף 'מדריכים', ולקרוא את המדריך 'שאלות ותשובות לגבי שאור'.
כמו כן, ניתן להתייעץ ולקבל מענה לשאלות אלה - ואחרות - בפורום שלנו.

אבן אפיה

ראשית, נראה מצוין!
שנית, מומלץ לאפות על אבן? על תבנית? על חלוקי נחל?

על אבן, אם ישנה.

על אבן, אם ישנה.

תודה רבה

תודה רבה לך,נראה מצויין.
כמה זמן אפייה?
אתר מעולה
שבת שלום

כעשרים עד כשרים

כעשרים עד כשרים וחמש דקות.

נראה מעולה!!

תודה רבה לך על מתכון שנראה פשוט מושלם!
רציתי לשאול, האם ניתו להכין את הבצק יום לפני האפייה ולשמור במקרר?
אם כן, באיזה שלב להכניס אותו למקרר?
תודה רבה

ניתן בהחלט:

ניתן בהחלט: מומלץ להכניס את הבצק למקרר לפני שלב התפיחה הארוכה.

תודה!

אני בחיים לא כותבת תגובות,אבל הייתי חייבת במקרה הזה.שנים אני כבר אופה שמרים,מחמצות וכו' ואלו המתכונים המוצלחים ביותר שיצא לי למצוא ברשת כמו שהם ללא צורך בתיקונים.רציתי להגיד תודה ענקית על המתכונים הנפלאים(עשיתי עד עכשיו פוקצות מהירות, לחם מחמצת עם בירה וקצח כמה פעמים-יוצא מעולה גם עם תוספת חצי כוס סובין חיטה מורטב במים, והיום עשיתי את הפוקצות האלה- יצא גם מדהים)... בהתחלה לא האמנתי איך אפשר להכין בצק שמרים או מחמצת ללא לישה במיקסר, רק ע"י קיפולים, אבל זה יוצא לא פחות טוב ואולי אפילו יותר טוב ולא עובדים קשה בכלל.. כמובן שאמשיך לנסות עוד מתכונים, אז תודה רבה ושבת שלום

כיף לקרוא! תודה

כיף לקרוא!
תודה רבה ושבת שלום!

סוג הבירה

שלומי שלום,

תודה על המתכונים וכל ההסבר והמידע.

באיזה סוג משתמשים - שחורה ללא אלכוהול או בירה לבנה? האם יש עדיפות לסוג מסוים?

תודה, דוד.

הכוונה לבירה

הכוונה לבירה ממש, לא ל'בירה שחורה' (יש גם מתכונים אתה).
כל בירה תתאים, חוץ מהמרות מאוד (סטאוט סטייל גינס, מרפיס וכד').