פיצה

לא סתם נחשבת הפיצה למאכל האהוב ביותר בעולם. יש משהו בשילוב של בצק חם, רוטב עגבניות וגבינה חמה ונמתחת שפשוט לא מאפשר שלא לאכול "רק עוד ביס אחד". המתכון שלפניכם מסביר איך להכין פיצה פשוטה, המזכירה את זו שמזמינים מפיצריה (אך טובה ממנה בהרבה!).
הכמויות במתכון מתאימות להכנת שני מגשי פיצה, או מספר גדול יותר של פיצות "אישיות".

פיצה

פיצה
פיצה

פיצה

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם לבן
  • כפית וחצי שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • כוס וחצי (300 מ"ל) מים חמימים

לרוטב:

  • שתי עגבניות גדולות, בשלות (או חצי קופסת עגבניות מרוסקות)
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • שתי שיני שום, קלופות
  • כפית סוכר
  • מעט מלח ופלפל שחור
  • עלי אורגנו טריים (או פירורי אורגנו מיובש)

לכיסוי:

  • 100 גרם גבינת "עמק", מגוררת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • תוספות לפי הטעם – בצל מטוגן, זיתים, פטריות...

הוראות הכנה

נפים את הקמח לקערה ומערבבים בתוכו את המלח. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים לקמח את המים ולשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק חלק, גמיש ולא דביק מדי במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט קמח תוך כדי הלישה).
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה למשך שעה עד שעה וחצי.

מכינים את הרוטב: מקלפים את העגבניות (על ידי השרייתן לדקה במים רותחים), חותכים לקוביות ומסננים מהנוזלים והגרעינים. מכניסים את כל מרכיבי הרסק, כולל העגבניות, לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה.

מכינים את התוספות: שוטפים וחותכים את התוספות הרצויות ומניחים בקעריות, כך שיהיו מוכנות כשהבצק יסיים לתפוח. אני בד"כ מוסיף לפיצה עלי בזיליקום טריים, פטריות טריות פרוסות דק, בצל מטוגן ורצועות פלפל אדום קלוי.

מחממים תנור לכ-250 מעלות, ומניחים בתוכו אבן אפייה (אם יש).

פיצה

בגמר התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על שטח מקומח היטב. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (או ליותר, במידה ורוצים פיצות אישיות), מגלגלים כל חלק לכדור ומכסים במגבת מטבח. נוטלים את אחד מכדורי הבצק ומשטחים אותו על מרדה המכוסה בנייר אפיה (אני משתמש בחתיכת קרטון) או על תבנית המכוסה בנייר אפיה. הבצק אמור להימתח בקלות, כך שיתקבל מלבן בצק בעובי אחיד ודק חסית.
בעזרת כף, מורחים את הרוטב על הבצק. מניחים את התוספות על הבצק ולוחצים אותן בעדינות לתוכו. מפזרים את שתי הגבינות על הפיצה ומכניסים לתנור.

אופים בחום גבוה (250 מעלות) במשך כרבע שעה, עד שהגבינה מתחילה להזהיב.

מוציאים את הפיצה מהתנור ומצננים במשך כחמש דקות, למניעת "כוויות גבינה"... זוללים עם בני המשפחה או חברים.

בתאבון!

פיצה

קמח קוסמין

האם אפשר להכין את הבצק עם קמח קוסמין
תודה מראש מזל

לא ניסיתי, אז

לא ניסיתי, אז קשה לי לענות

מתכון מוצלח ביותר!!!

רציתי לשתף ולומר תודה ענקית על המתכון הזה. אני מנסה במשך כמה זמן כל מתכון אפשרי לפיצה, אך שום מתכון לא יוצא מוצלח-הגבינה למעלה נשרפת והבצק לא נאפה. המתכון הזה מושלם מכל הבחינות ולאחר שהכנתי בשבועות וקיבלתי הרבה שבחים רציתי להודות באמת מכל הלב.
זה המתכון הראשון שניסיתי, אך עכשיו אנסה מתכונים נוספים מהאתר.
חשוב לי לציין שעקבתי בדיוק אחר כל הוראה אז מי שמתכונן להכין לעשות בדיוק לפי מה שכתוב...
יישר כח!!!!

קמח ומלח

הפיצה הזו נהדרת. עד כה, אכלתי אותה אצל אחותי ונהניתי. עכשיו רציתי להכין בעצמי וקיבלתי את הקישור למתכון באתר המסקרן הזה, שאליו עוד אחזור ואחזור.
האם תוכל להסביר למה יש לערבב מלח בקמח לפני השמרים והסוכר? האם המטרה בפעולה הזו היא לצמצם את התפיחה?

המטרה היא למנוע

המטרה היא למנוע מגע ישיר של המלח והשמרים. לא משנה מי יתווסף קודם לקמח - מה שחזוב זה שהם לא יגעו זה בזה, מאחר והמלח יפגע בשמרים.

מחמצת

מה דעתך לגבי שילוב מחמצת בבצק? למשל להחליף 50גר קמח ב50גר מחמצת?

פיצה על בסיס

פיצה על בסיס מחמצת יכולה להיות מצוינת, אבל חשוב להאריך (מאוד) את משך התפיחה. אני גם חושש ש-50 גרם מחמצת לא יספיקו להתפחת הבצק (לפחות לא עם השאור שלי), ממליץ לנסות עם 100 גרם.

לבן/יוגורט בבצק

אם אני מעוניינת להוסיף לבן/יוגורט לבצק, באיזה כמות והאם זה בא על חשבון הנוזלים (מים)?
תודה! אתר מדהים!

ניתן להוסיף,

ניתן להוסיף, קשה לי לתת תשובה מדויקת לגבי הכמות, אבל עקרונית הלבן יצטרך להחליף חלק מהמים שבבצק.

כרום בבצק

אהלן!כשאני מכין את הבצק אני נותן לו 24 שעות במקרר אחרי תפיחה ראשונית של שעה בערך, ויש לי בעיה- תמיד אחרי שאני מוציא את הבצק מהמקרר נוצר מן כרום קשה כזה שעוטף אותו, רציתי לדעת ממה הוא נובע וכיצד אפשר להימנע ממקרה כזה שוב?

הבעיה נובעת

הבעיה נובעת מהתפיחה במקרר. לחות מצטברת על פני הבצק הקר וגורמת להיווצרות הקרום.

אז איך אני מונע

אז איך אני מונע מזה לקרות?

נסה להניח

נסה להניח ניילון נצמד על הבצק עצמו (רפוי, כמובן, ולאחר קימון או שימון פני הבצק).

שלום אני רואה

שלום
אני רואה שאין שמן במתכון האם זו לא טעות ?
תודה

זו אינה

זו אינה טעות.בצק פיצה קלאסי אינו מכיל דבר פרט לקמח, מלח, שמרים ומים.

בוקר טוב יש לי

בוקר טוב
יש לי בבקשה שתי שאלות
האם להשתמש בקמח לחם או בקמח לפוקצות ופיצות?
במתכון כתוב 300 מיל מים שהם כוס חצי מים, כוס מים הם 240 מיל אז כוס וחצי360 מיל אז כמה מים לשים?
צ
תודה

ניתן להשתמש

ניתן להשתמש בקמח רגיל או בקמח לחם.

וכוס מים יכולה להיות 200 מ"ל, 240 מ"ל או 250... לכן עברתי לציון משקל ולא נפח.

רציתי לכתוב כבר מזמן

תודה על המתכון הזה. זו הפיצה הקבועה שלנו בבית זה מספר חודשים.
סליייסים שנשארו אני מקפיאה וגם בחימום חדש בתנור זה יוצא מעולה.
אבן האפייה משבחת את הקרסט.

בצק סרבן.

שלום.

יצא בצק רך ונעים ... אבל הוא מסרב להימתח ... קשה מאוד לשטח אותו...הוא מעוניין להישאר בגודלו המקורי...
לאחר קרב נואש הגעתי איתו לגודל סביר...הפיצה טעימה...אין מונעים שיהיו בועות בצק מסביב...?...

תודה.

באיזה קמח

באיזה קמח השתמשת?
קמח פיצה מניב בצק שנמתח עד לרמה של שקיפות.

פיצה מקמח מלא...

האם אפשר מתכון לפיצה מקמח מלא...?...

תודה.

למה? פיצה מקמח

למה?
פיצה מקמח מלא תהיה דחוסה ופחות טעימה - לפחות לדעתי.

שלום.. אחלה

שלום..
אחלה מתכון.
נשאר לי בצק מיותר ורציתי לשאול למה עוד הוא מתאים מלבד פיצות בהנחה שהבצק כבר מוכן ואחרי תפיחה.

תודה

פוקצ'ות, פיתה

פוקצ'ות, פיתה שטוחה עם זעתר...

לחם שום

משום מה הילדים הורגלו שמזמינים פיצה מקבלים גם לחם שום...

בפיצה שלך הם התאהבו!
אבל עומדים על כך שחייב להכין להם גם לחם שום

אנא עזרתך
תודה

נצטרך לנסות... :)

נצטרך לנסות... :)

כמה שאלות של "מתחיל"

כיוון שמדובר על בצק שמרים,
לא עדיף להשתמש במחמצת ולהפחית את כמות שמרים?
האם לא כדאי להתפיח פעמיים?

תודה מראש,

גולן.

אנחנו מעונינים

אנחנו מעונינים בבצק דק ודחוס יחסית, לכן אין שימוש במחמצת או בהתפחה שניה.

תודה על האתר

תודה על האתר הנפלא. החברים מתמוגגים מהלחמים, לך תסביר להם שאתה רק המוציא לפועל...
אשמח לקבל מתכון לפיתה הדרוזית הדקה, כמו זו שמגלגלים עם לבנה בירידה מהחרמון אצל הדרוזים... לא הצלחתי להגיע לבד למתכון המאפשר בצק כל כך דק.
תודה.

תודה רבה על

תודה רבה על המחמאות :-)
האמת שערכתי כבר לא מעט ניסויים בבתק לפיתה דרוזית, עד כה ללא הצלחה אמתית. אם תהיה "פריצת דרך", אשמח לעדכן...

תודה על האתר המועיל

יש אפשרות להכין את בצק הפיצה יום לפני, לשמור במקרר ולאפות
ביום שמגיעים אורחים?

בהחלט. אפשר

בהחלט. אפשר אפילו להקפיא את הבצק (עטוף בניילון נצמד) ולהפשיר לפני האפייה.

תודה רבה:)

תודה רבה:)

נראה מעולה!

וואו הפיצה נראית באמת מעולה!!

ביננו אני חסיד של פיצה האט, מעניין אותי להכין פיצה כמו זאת:

רק בבית