לחמניות שחיתות לשבת בבוקר

אל תגלו לרופא שלכם איפה מצאתם את המתכון הזה... לחמניות רכות וטעימות להפליא, המתאימות לליווי ארוחות חלביות, להכנת כריכים לבית הספר, או סתם לנשנוש.

לחמניות שחיתות

לחמניות שחיתות
לחמניות שחיתות

המצרכים (14-24 לחמניות):

  • 600 גר' קמח לחלה, או קמח לחם לבן
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 20 גר' חמאה רכה, חתוכה לחתיכות קטנות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 120 מ"ל חלב

לזיגוג:

  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב

 

הוראות הכנה

מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את השמנת ושני שלישים מהחלב. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. אם צריך, מוסיפים את יתר החלב.
לשים במשך כ-10 דקות על משטח מקומח. לאחר כחמש דקות, מתחילים להוסיף את החמאה לבצק, תוך כדי לישה. יתקבל בצק גמיש ולא דביק.

לחמניות שחיתות

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי.

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט, להוצאת האוויר שהצטבר בתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין משוננת, מחלקים את הבצק לארבע עשרה עד עשרים וארבע חתיכות שוות. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור הדוק ומכסים במגבת מטבח לחה למשך כחמש דקות.

מגלגלים כל כדור בצק לחבל באורך של כ-30 ס"מ בערך. "קושרים" כל חבל סביב עצמו (ראו בסרט), ליצירת לחמניה. מכסים את הלחמניות במגבת לחה ומשהים לתפיחה שנייה, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן (בין 45 דקות לשעה).

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מניחים תבנית אפייה ריקה בתחתית התנור.לפני הכנסת הבצק לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור.

טורפים את הביצה והחלב בקערית קטנה. בעזרת מברשת, מורחים בעדינות את הבצק בתערובת הביצה והמים.

אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע שחום-זהוב. מצננים כ-10 דקות על רשת.

בתיאבון!

לחמניות שחיתות

הכנתי ויצא מדהים

מאחר והבצק הרגיש יבש, הוספתי עוד 100 מ"ל חלב וקיבלתי בצק מדהים ונוח לעבודה.
קיבלתי לחמניות רכות, נימוחות וטעימות
פשוטו כמשמעו, שחיתות :)
מת על האתר המדהים הזה.

שלום :-) גם אני

שלום :-) גם אני רציתי להודות, לשבח ולהלל את המתכונים הניפלאים והאתר המצויין. עשיתי כבר 5 מתכונים שונים והם כולם יצאו מדהים. אחד אחד.
אני כרגע עושה את המתכון הנוכחי אך הבצק אינו תופח לי. אני חייבת לציין שיצא לי יבש מדי ולכן הוספתי 50 מל שמנת ועוד 50 מל חלב נוספים. ואז יצא בצק נהדר וגמיש.
אולי עודף שמנת היא הסיבה לאי תפיחה?
שוב תודה. בזכותך כולם מחכים לריח שבת עכשיו.... ;-)
וסקרנים ליראות מה הפעם....

העדר תפיחה היא

העדר תפיחה היא לרוב בעיה של שמרים, או שיש יותר מדי סוכר בבצק.

נראה נהדר

נראה נהדר ומושחת. כמו שצריך...
רק שאלה קטנה, אני צריכה לחמניות מוכנות לאחד הימים בשבוע הבא מוקדם בבוקר. הלחניות יעברוט וב הקפאה והפשרה או שחייבים להכין טרי טרי?
או שאולי יש לך המלצה ללחניות אחרות שעדיפות למטרה כזאת?
תודה!!

אין שום בעיה

אין שום בעיה להקפיא את הלחמניות ולהפשירן. בתאבון :)

מתכון מדליק,

מתכון מדליק, יצאו מעולה(:
תודה

לחמניות

לחמניות מדהימות, קלות להכנה, ממלאות את הבית בריח מדהים והטעם עונה על הציפייה.
הלחמניות יוצאות אסטתיות ורכות פשוט אי אפשר היה להפסיק לאכול.
תודה

יצא מצויין

אחלה מתכון, הכל הלך חלק.
מתאים גם לשבת בצהריים. :)
תודה!

במקום שמנת, שלא

במקום שמנת, שלא היתה לנו, השתמשנו בחלב כדי למלא את החסר. יצא פשוט מעולה! אין מילים בפי (יש רק לחמניה). כל הכבוד על המתכון השמיימי

לשבת בבוקר? הא!!! יותר לחמניות מושחתות ומעצבנות שאוכלים פעם בשנה

אוף, אבא!!!
כמה פעמים כבר ביקשתי שתכין כאלו לחמניות, ולא הכנת?!
חוץ מהלחם עם המלח גס, זה הפייבוריט שלי!!!!
בבקשה...

אתר מקסים ומתכונים ומגוונים!:-)

קודם כל תודה על אתר מקסים, ישר ולעניין!...
בתור חובב אפייה מושבע, אשמח אם תכניס איזה שהיא אופציה במתכונים לאפייה בעזרת מחמצת או סטאטר...
עד כה דיי אילטריתי מיכיוון שאיני מוותר על המחמצות שלי והתוצאות בהחלט מצדיקות את זה.
שוב תודה על המתכונים
נ.ב אם תעלה מתכון לבאגט זה יהיה נהדר!:-)