לחמניות גאודה

מתכון ללחמניות ריחניות, רכות ונימוחות, המכילות את הצריכה היומית המומלצת של מוצרי חלב. הלחמניות הללו מצוינות לחג השבועות, אך אפשר ליהנות מהן גם ב"סתם" ארוחת בוקר. המתכון מתאים להכנת 16 עד 24 לחמניות
מתכון ללחמניות גאודה

מתכון ללחמניות גאודה
מתכון ללחמניות גאודה
מתכון ללחמניות גאודה

 

המצרכים

לפוליש:

  • 200 גרם קמח לחם לבן
  • רבע כפית שמרים (גרם)
  • 200 מ"ל מים

לבצק:

  • 800 גרם קמח לחם לבן
  • 2 כפיות מלח (10 גרם)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • 2 כפות סוכר (30 גרם)
  • 100 גרם גבינת גאודה, מגוררת גס
  • 30 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם יוגורט 4.5%
  • 250 מ"ל חלב

לציפוי:

  • ביצה אחת
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק (לא חובה)

 

הוראות הכנה

מכינים את הפוליש: בערב שלפני הכנת הלחמניות, מערבבים בקערה קטנה את קמח הלחם ואת השמרים. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת עיסה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר, למשך שמונה עד שתים עשרה שעות. מוציאים את הפוליש מהמקרר כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק.

מכינים את הבצק: מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שוב. מפזרים את גבינת הגאודה בתערובת הקמח ומערבבים פעם נוספת. מוסיפים לקערה את הפוליש, את היוגורט, את החמאה ואת החלב ומערבבים, עד לקבלת עיסה אחידה. לשים את הבצק במשך כעשר דקות, עד שהוא רך מאוד וגמיש. מאחר והבצק רטוב יחסית, מומלץ ללוש אותו במיקסר עם וו לישה.

מתכון ללחמניות גאודה

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק ומניחים בקערה גדולה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח לחה ומניחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, במשך כשעה.

בתום התפיחה הראשונה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח. לשים מעט את הבצק, להוצאת האוויר ממנו, ומגלגלים בחזרה לכדור. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק למספר חתיכות שוות, בהתאם לכמות הלחמניות הרצויה (בין 16 ל-24). מגלגלים כל חתיכת בצק קטנה לכדור ומניחים לחמש דקות, כשהבצק מכוסה במגבת מטבח לחה. במקביל, מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.

מתכון ללחמניות גאודה

נוטלים את כדור הבצק הראשון ולוחצים על האמצע שלו, לכל האורך, עם צד כף היד, כך שמתקבלת צורת אליפסה. מגלגלים את שני הצדדים הרחבים של האליפסה למרכז, מגלגלים ומהדקים את התפר. מניחים על מרדה או על תבנית המכוסה בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכסים את פיסות הבצק במגבת מטבח לחה וממתינים לתפיחה שנייה, כעשרים דקות.

טורפים בקערה קטנה ביצה, ומושחים את הלחמניות. מפזרים מעל ללחמניות גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה, אבל מומלץ). בעזרת סכין חדה, חורצים חריץ אחד לאורך כל לחמניה.

מכניסים את הלחמניות לתנור ואופים במשך כחצי שעה, עד שהלחמניות שחומות-זהובות, ונקישה על תחתיתן תשמיע צלילי חלול. כדאי לעקוב אחר האפייה ולשנות את כיוון התבנית, אם הלחמניות בצד אחד משחימות מהר יותר מאלה שבצד השני. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת למשך כעשרים דקות.

מתכון ללחמניות גאודה

בתאבון!

גבינה

האם המתכון יעבוד טוב גם עם גבינת צ'דר או אחרת ולא עם גאודה?

בהחלט! זה בעיקר

בהחלט! זה בעיקר עניין של טעם

בנוגע לשמרים...

בהכנת הפוליש, האם כוונתך לרבע כפית שמרים יבשים או שמרים טריים?

תודה רבה.

באתר זה הכוונה

באתר זה הכוונה תמיד לשמרים יבשים.

אני רוצה להכין

אני רוצה להכין לילדים לארוחת בוקר.
מתוך רצון למאפה יותר בריא אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח מלא ואת הסוכר לדבש או סילאן?

אפשרי להמיר, אם

אפשרי להמיר, אם כי לא הייתי מחליף יותר מחצי מהקמח בקמח מלא, ע"מ שהלחמניות לא תצאנה דחוסות מדי.
את הסוכר ניתן להמיר גם כן, אם כי יש לזכור כי מי שאוכל אותו הם השמרים ולא הילדים שלך...