לחם בירה רך

לחם פשוט להכנה וטעים מאוד לאכילה... הוספת בירה, חומץ בלסמי, קמח השיפון וסולת בבצק מסייעים בקבלת מרקם רך ואוורירי וטעם מורכב.

לחם בירה רך

לחם בירה רך
לחם בירה רך

המצרכים

  • 570 גרם קמח לחם לבן
  • 60 גרם קמח שיפון
  • 80 גרם סולת
  • שתי כפיות מלח (12 גרם)
  • כפית שמרים (3 גרם)
  • כף סילאן (15 גרם)
  • שתי כפיות חומץ בלסמי (8 גרם)
  • 500 מ"ל בירה
  • סולת לציפוי

 

הוראות הכנה

יוצקים את הבירה לקערה גדולה ומערבבים פנימה את הסילאן. בוזקים עליה את השמרים וממתינים כחמש דקות, עד שהם נמסים (הנוזל יתסוס בשלב זה).

מנפים לקערה נפרדת את קמח הלחם וקמח השיפון. מערבבים לתוך הקמח את הסולת והמלח. שופכים מעט מהקמח לקערה עם הנוזלים, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה. לאחר הוספת כמחצית מכמות הקמח, יוצקים לתוך העיסה את החומץ ומערבבים היטב. מוסיפים את שארית הקמח ומערבבים, עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.

לחם בירה רך

מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה, וממתינים כעשר דקות. בתום הזמן, "מקפלים" את הבצק כעשרים פעמים, ומכסים שוב. ממתינים כרבע שעה וחוזרים על פעילות ה"קיפול" וההמתנה עוד פעמיים.

לאחר הקיפול השלישי, מכסים את הבצק שוב ומניחים לתפיחה ראשונה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו, למשך כשעה וחצי.

לחם בירה רך

בתום התפיחה, מוציאים את הבצק למשטח מקומח וחותים אותו לשני חלקים שווים. מעצבים מכל חתיכת בצק כיכר מאורכת. מכסים בסולת חלק ממשטח עבודה או תבנית אפייה הגדולה מהכיכר. מושכים את הכיכרות במים ומגלגלים בסולת, לציפוי אחיד שלהן מכל הצדדים.

לחם בירה רך

מניחים את הכיכרות לתפיחה שנייה, על מרדה או תבנית המכוסה בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה וממתינים עד להכפלת נפח הכיכרות, כשעה.

לחם בירה רך

מחממים תנור ובו אבן אפייה לחום של 250 מעלות. מניחים על תחתית התנור אבן אפייה. בתום התפיחה, חורצים על פני כל כיכר שני חתכים אלכסוניים ומכניסים את הכיכרות לתנור. יוצקים על התבנית שבתחתית התנור כוס מים קרים, ליצירת אדים, וסוגרים את התנור.

לחם בירה רך

אופים במשך עשר דקות בחום של 250 מעלות. בתום הזמן, מנמיכים את התנור לחום של 220 מעלות ואופים עד שהכיכרות שחומות ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול, כשלושים דקות נוספות.

לחם בירה רך

מוציאים את הכיכרות ומצננים על רשת.

לחם בירה רך

בתאבון!

אשמח לדעת

אשמח לדעת כמויות באם אפשר להחליף שמרים במחמצת ??

אפשרי, אך

אפשרי, אך התוצאה תהיה שונה...

שמירת בצק במקרר

שלום רב
תודה על האתר הנהדר
האם ניתן להכין את הבצק יום קודם ולאפות למחרת
אם כן באיזה שלב לשמור את הבצק במקרר ?
בתודה מראש
גל

תודה רבה

תודה רבה :)
בהחלט אפשר, ממליץ לבצע את התפילה הראשונה במקרר.

היי שלומי אפשר

היי שלומי
אפשר להמיר את קמח השיפון למלא? באיזה יחס?
תודה וחג שמח
טל
ו/או להמיר לקמח כוסמין מלא

היי שלומי אפשר

היי שלומי
אפשר להמיר את קמח השיפון למלא? באיזה יחס?
תודה וחג שמח
טל

אפשר, ביחס של 1:1.

אפשר, ביחס של 1:1.

שלום, הכנתי את

שלום,
הכנתי את הבצק והוא מאוד לא נח לעיבוד. הוא ממש נוזלי ודביק והתפרס לי לגמרי בעיצוב הכיכרות..
מה יכולה להיות הסיבה ואיך ניתן לתקן?
תודה :)

נשמע שרשת

נשמע שרשת הגלוטן לא התפתחה מספיק. צריך להאריך את משך התפיחה ולעבוד עם הבצק בנגיעות קלות בלבד.