לחם בננות ואגוזים

מתכון ללחם חלבי ומתקתק, שטעם הבננות מורגש בו קלות. אצלנו אוהבים לאכול אותו בארוחת בוקר, עם חמאה או ריבה.

לחם בננות ואגוזים
לחם בננות ואגוזים
לחם בננות ואגוזים

המצרכים

  • 4 וחצי כוסות (540 גר') קמח לחם לבן
  • כפית וחצי מלח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 3 בננות, רכות
  • כוס חלב, פושר (200 מ"ל)
  • כוס וחצי אגוזי פקאן קלופים ושבורים
  • 50 גרם אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
  • לזיגוג: כפית סילאן ושתי כפיות מים

הוראות הכנה

מנפים ארבע כוסות מהקמח לקערה. מוסיפים את המלח ומערבבים, כך שהמלח יתפזר באופן אחיד. מוסיפים את הסוכר והשמרים, ומערבבים היטב.
בעזרת מזלג, מועכים את הבננות למחית חלקה. מוסיפים את המחית לקמח ואחריה את האגוזים הקצוצים. שופכים את החלב לקערה ומערבבים לבצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח במשך כעשר דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. במידה והבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט מהקמח שנותר.

לאחר הלישה, מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה במשך כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בתום התפיחה, מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. יוצרים מהבצק כיכרו מאורכת, ומניחים בתבנית כיכר משומנת. מכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד (לא מתוח!) ומשהים לתפיחה שנייה, כשעה עד שעה וחצי - עד שהבצק מכפיל שוב את נפחו.

לאחר שהבצק תפח שוב, מניחים על תחתית התנור תבנית ריקה ומחממים אותו לחום של 220 מעלות. מניחים רשת במסילה האמצעית שבתנור.
מערבבים בקערה קטנה את הסילאן עם שתי כפיות מים, ומורחים בעדינות על הבצק שתפ. בסכין חדה, חורצים חריץ יחיד באמצע הכיכר, לכל אורכה.

לפני הכנסת הבצק לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית הריקה, ליצירת אדים בחלל התנור. מכניסים את התבנית עם הבצק ואופים כרבע שעה בחום של 220 מעלות. בתום הזמן, מורידים את החום בתנור ל-190 מעלות ואופים במשך כ-40 דקות נוספות, עד שהכיכר השחימה. במידה וחלקה העליון של הכיכר משחים לפני שאר הלחם, מניחים יריעת נייר אלומיניום מעל לכיכר וממשיכים באפייה. בנוסף, כדאי להוציא את הכיכר מהתבנית, לאחר כ-30 דקות בתנור, ולהמשיך את האפייה בלי התבנית.

בסיום האפייה מוציאים את הכיכר ומצננים על רשת.

 

 

 

באיזה תבנית אופים?

כתוב במתכון: "יוצרים מהבצק כיכרו מאורכת, ומניחים בתבנית כיכר משומנת".
מה גודל "תבנית כיכר"?
תודה

אפייה באבן

הי אני רוצה לאפות על אבן שמוט האם ניתן לאפות בתבנית אינגלישקייק על גבי האבן ?
ואם כן לא ככ הבנתי על כמה מעלות ולכמה להוריד אחרי חימום התנור למקסימום
תודה!

בהחלט אפשר. חמם

בהחלט אפשר. חמם את האבן ב-250 מעלות, ותוריד את חום התנור בהתאם לרשום במתכון במהלך האפייה בפועל.

יצא מעולה. הלחם הכי טעים ואוורירי שאפיתי עד כה.

תודה רבה על הפירוט והטיפים במתכונים שלך שמסייעים להגיע לתוצאות משופרות ואין במתכונים רבים אחרים. שאלה אחת: ללחם יש טעם טיפה "אלכוהולי". האם זה יכול להיות בגלל תפיחת יתר? כי הבצק תפח קצת יותר מכפליים בשתי התפיחות, ובתנור הוא תפח מעט מאוד בלבד.

כן, תפיחת יתר

כן, תפיחת יתר בהחלט עלולה לגרום לתוצאה שתיארת.

לחם ב בננות

מתכון הלחם נשמע מעולה היות ואני לא אופה טובה אני מבקשת מתכון פרווה אם אפשר בלי חלב. שיצליח לי תודה

רבקה שלום, נסי

רבקה שלום,
נסי את המתכון הזה, רק תחליפי את החלב במי קוקוס (אפשר למצוא בסופרמרקט או בחנויות טבע), או במים (פחות מומלץ).

תודה יום טוב

תודה יום טוב

לגבי אפייה עם אבן

דבר ראשון רציתי לשבח את האתר, האתר מעולה ונוח לשימוש, ממש התנ"ך לאפיית לחמים בשבילי, שאפו!
רציתי לשאול ספציפית לגבי המתכון הזה ובכלל, האם אפייה עם אבן תשפר את הלחם או לא?
אם כן, אז מה אופן האפייה? אני מתאר לעצמי שהאפקט של הורדת הטמפ' לאחר רבע שעה יהיה זניח כי האבן אוגרת בתוכה את רוב החום...

תודה!

אפייה עם אבן

אפייה עם אבן תשפר את הלחם. ויש טעם להנמיך את הטמפ', בגלל החום הישיר על פני הכיכר.

וואווווו

טעיםםםםםםםםםם

מצויין!!!

בדיוק הכנתי - ויצא מדהים!!! אני מאוד אוהבת את המתכונים באתר; הם מדויקים מפורטים והתמונות יפיפיות! אני אופה מתחילה, אבל כל הלחמים שאפיתי על פי המתכונים באתר יצאו נהדרים. תודה, תודה, תודה, ובבקשה המשך לעדכן בעוד מתכונים מצויינים.

תודה על המתכון

זאת היתה ההתנסות הראשונה שלי בבצק שמרים... נשארו לי כמה בננות בשלות שלא רציתי לאכול כמות שהן וחיפשתי מתכון מעניין. מצאתי את האתר הזה ועכשיו אני לא אזוז ממנו. :-)
עשיתי שני לחמים קטנים בתבניות סיליקון במקום אחד גדול, אחד מהם כבר בפריזר, והשני, קשה לי להאמין שישרוד את הלילה. אולי תישאר איזו פרוסה לארוחת הבוקר. זה גם דל בשומן ומתאים לי מאד מאד.
תודה!

שאלה

רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא?

עקרונית הדבר

עקרונית הדבר אפשרי, אבל התוצאה תהיה שונה מאוד - הלחם שיתקבל יהיה דחוס יותר ופחות טעים, לדעתי. אם כבר, אני ממליץ להחליף רק 50% מכמות הקמח במתכון בקמח מלא.

תודה רבה על

תודה רבה על המתכון. יצא מדהים!