חלה "אסייתית"

מי קוקוס, דבש תמרים ובצק מקדים סיני נותנים לחלה הזו את שמה. התוצאה היא חלה בעלת מרקם דחוס מעט, רכה ומתקתקה, המפיצה בבית ריח קוקוס נעים, שכיף לזלול בשבת בבוקר...

מתכון לחלה "אסייתית"

מתכון לחלה "אסייתית"
מתכון לחלה "אסייתית"
מתכון לחלה "אסייתית"

 

המצרכים

לבצק המקדים:

  • 50 גרם קמח לחם לבן
  • 250 מ"ל מים

לבצק:

  • 400 גרם קמח לחם לבן
  • 400 גרם קמח רב-תכליתי
  • כפית וחצי שמרים יבשים (5 גרם)
  • כפית מלח (3 גרם)
  • 2 ביצים טרופות (120 גרם)
  • 3 כפות סילאן (45 גרם)
  • 200 מ"ל מי קוקוס

לזיגוג:

  • ביצה אחת
  • כף סילאן
  • כף מי קוקוס
  • מעט שומשום

 

הוראות הכנה

מכינים את הבצק המקדים (TANGZHONG): כחצי שעה לפני הכנת הבצק, מערבבים בסיר קטן את הקמח ואת המים, עד שמתקבלת עיסה מימית, אחידה ונטולת גושים. מחממים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהיא מתחילה להיקרש ורואים "קווים" במהלך הבחישה (כלומר, הכף מותירה סימן ברור בעיסה). מעבירים את העיסה לצלחת וממתינים עד שתצטנן.

מכינים את הבצק: מנפים לקערת מיקסר את שני סוגי הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, לפיזור אחיד שלהם בקמח. בקערה נפרדת, מערבבים את מי הקוקוס, הביצים והסילאן.

מתכון לחלה "אסייתית"

מפעילים את המיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה, ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה. לאחר הוספת כל הנוזלים, מוסיפים את הבצק המקדים לעיסה, תוך כדי לישה. לשים במיקסר במשך כשבע דקות, עד שמתקבל בצק גמיש, אחיד ודביק מעט. מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה עד שעה וחצי).

בתום התפיחה הראשונה, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו. בעזרת מגרד בצק או סכין, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. חוצים כל פיסת בצק לשלושה חלקים שווים, אותם מגלגלים לכדורים הדוקים. רצוי לשקול את כדורי הבצק, על מנת לוודא שהם שווים.

מתכון לחלה "אסייתית"

מגלגלים כל כדור בצק לחבל באורך של כ-30 ס"מ. קולעים מכל שלושה חבלים חלה. מרפדים שתי תבניות לחם בנייר אפייה, מניחים בתוכן את החלות ומכסים במגבת מטבח לחה. מניחים לתפיחה שנייה, בין 45 דקות לשעה.

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם כף מי קוקוס וכף סילאן. בעזרת מברשת, מושחים את החלות בתערובת הביצה. מפזרים מעט שומשום מעל לחלות.

מכניסים את החלות למסילה האמצעית בתנור, ואופים במשך כ-40 דקות. אם חלקן העליון של החלות משחים מהר יותר מהיתר, מניחים רדיד אלומיניום רפוי מעליהן.

מתכון לחלה "אסייתית"
מצננים על הרשת למשך חצי שעה לפחות.

בתאבון ושבת שלום!

מתכון לחלה "אסייתית"

Great

I didn't that Asiatic challah exist, gonna try this one soon! lawn care sioux falls

This bread probably taste

This bread probably taste delicious, I'd love to try.

I've been wanting to try

I've been wanting to try this bread. Now I can make for myself, thanks for this recipe.

Asphalt 8 is a racing video

Asphalt 8 is a racing video game to play for. Come and download now!

רצף מעניין של מתכונים

האתר הישראלי ללחם הכי טוב ברשת . הייתי שמח לראות יותר מתכונים מבוססי מחמצות { יבשות , רטובות }.בכל מקרה האתר מאוד ידידותי למשתמש . בקיצור יופי של אתר .

אפשר

להחליף את הסילאן בדבש רגיל? או שהוא עלול להשרף ולהפוך למר?

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

בבצק או

בבצק או בזיגוג?
בזיגוג - אפשר.
בבצק - אפשר, אבל מומלץ להפחית את הכמות החצי.

Thank you very much for this

Thank you very much for this useful article. I like it.

asda

Thanks for your information, it was really very helpfull..

vvv

Thanks for sharing the post.. parents are worlds best person in each lives of individual..they need or must succeed to sustain needs of the family.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

malik

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine.

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.

asda

I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it..

Merely a smiling visitant

Merely a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding style.

asda

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!

asda

This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!.

Nice blog and absolutely

Nice blog and absolutely outstanding. You can do something much better but i still say this perfect.Keep trying for the best.

asda

I was looking at some of your posts on this website and I conceive this web site is really instructive! Keep putting up..

asda

I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post.