סרטון הדרכה: הכנת לחם ב"שיטת הקיפולים"

סרטון זה מדגים, שלב אחר שלב, איך להכין לחם בשיטת "הקיפולים", ללא לישה "אמיתית". המתכון המודגם בסרט הוא ללחם לבן פשוט, אך ניתן לשתמש בשיטה זו עבור כל סוג של לחם, כמעט.

אפייה מהנה - ובהצלחה!

קמח שיפון מלא

שלומי שלום,

דבר ראשון - הסרטון מאוד עוזר ויצא לי לחם מדהים.

דבר שני - ניסיתי ליישם תערובת לכיכר אחת (חצי כמות על כל המרכיבים) ללחם עם קמח שיפון מלא (250 גרם קמח לבן + 150 גרם קמח שיפון מלא).
במהלך הקיפולים יצא בצק רטוב ולא גמיש, שנקרע לפעמים
יצאה כיכר קטנה, דחוסה (ומאוד טעימה :) )

מה אתה יכול להמליץ לי לשנות - מס' קיפולים/כמויות/זמן התפחה כדי שהקיפולים יצאו טובים וכן הכיכר תצא גדולה ויפה?

תודה

אני חושש

אני חושש שהתהליך מתאים פחות ללחמים מקמחים דלי-גלוטן, כמו שיפון.
ממליץ לך לעבור על המתכונים ללחם שיפון 100% שבאתר, ולהתנסות בשיטות המומלצות בהם.
בכל מקרה, הבצק יהיה דביק מאוד (ובעל מרקם של חימר) וקריע.

סרטון נהדר

תודה על הסרטון ועל ההדרכה המצולמת.
זה מאוד עוזר להבין את התהליך.

יופי של סרטון

אוהב מאד את האתר שלך, עושה המון לחמים וכמעט תמיד
יוצא מעולה.

אהבתי את סרטון הקיפולים, אבל רוצה לוודא:
אתה אופה את הלחם בחום של 250, או שרק מחמם את התנור ל250,
אבל מוריד את הטמפ' בעת הכנסת הלחם ?...

באיזה שלב ניתן להוסיף תוספות כמו זיתים/עגבניות מיובשות וכו'?

היי באיזה שלב בהכנה ניתן להוסיף תוספות כמו זיתים/עגבניות מיובשות וכו'?

את התוספות

את התוספות מוסיפים ברגע שמסיימים לערבב את הקמח והנוזלים לעיסה אחידה. מוסיפים את התוספות ומקפלים את הבצק, עד שהן נטמעות בתוכו.
תוספות "קטנות" (גרעינים, עשבי תיבול) מוסיפים ביחד עם הקמח.

אופה ב250, אם כי

אופה ב250, אם כי בהחלט ניתן גם להנמיך את החום.

"קרעים" בלחם

אז עשיתי את הלחם - חיממתי היטב את התנור עם אבן הפיצה :) שלי על 250 מעלות, והורדתי ל230 מעלות כשהכנסתי את הלחם (הטמפ' המקסימלית של נייר האפייה שלי,וגם בה הוא כמעט ונשרף).
יצא טעים מאד - אך נוצרו בלחם קרעים ממש גדולים בהמשך לחריצים שעשיתי. כפי שקרה לך בסרטון - אך בקנה מידה הרבה הרבה יותר גדול - כמעט עד תחתית הלחם.
אני די בטוח שהתפחתי מספיק - היה קר אז הארכתי את התפיחה השניה בכמעט שעה נוספת והכיכרות לפני הכניסה לתנור נראו תפוחים היטב,
אז מה עוד יכול לגרום לקרעים כאלו בלחם?

רק תפיחה לא

רק תפיחה לא מספקת... לפעמים (במיוחד כשקר) צריך לתת לשמרים את הזמן שלהם לעבוד.

תודה רבה!

תודה שלומי - האתר וההדרכות שלך נפלאות ומלמדות כל כך!

תודה רבה :)

תודה רבה :)