שיטת הקיפולים

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שיטת הקיפולים

הודעהעל ידי אפרת יום טוב ב ד', 07 פברואר, 7:21 am

שלום, מזה זמן אני מכינה בצק שאור בשיטת הקיפולים, והתוצאות מבורכות: התפחה ראשונה 10-12 שעות, התפחה שנייה שעתיים. האם ניתן בשיטה זו לקצר את זמן ההתפחה הראשונה ובהתאם את השנייה?
אפרת יום טוב
אופה מתחיל
 
הודעות: 15
הצטרף: ו', 21 אפריל, 4:32 pm

Re: שיטת הקיפולים

הודעהעל ידי odedg ב ד', 07 פברואר, 9:33 am

אפשרי אך נסי בעצמך. לכי על זה. זה לא חלק מהכיף שבאפיה?
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 326
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שיטת הקיפולים

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 10 פברואר, 2:21 pm

אמנם שיטת הקיפולים משתלבת בהארכת זמן התפיחה, אבל אין שום חובה להתפיח דווקא 12 שעות.
לדוגמא, כשאני מכין פרנה (ע"ב שמרים), התפיחה הראשונה נמשכת עד שלוש שעות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים