איך יודעים שמחמצת מוכנה

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי yossima ב ה', 18 ינואר, 11:41 am

שלום ,
המחמצת שלי בת שבוע וחצי , מאכיל אותה כל יום
מוריד כוס אחת ומוסיף חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח רב תכליתי
הבדיקה שאני מצבע כארבע שעות לאחר ההאכלה הינה בדיקת כוס המים
בבדיקה המחמצת שוקעת ולא צפה למרות שאני כן רואה בועות שמתרחשות לאחר ההאכלה
לא הייתי רוצה לאפות עם מחמצת שאינה מוכנה .
מה ניתן לעשות על מנת לוודא שהמחמצת אכן מוכנה .

תודה

יוסי
yossima
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי odedg ב ו', 19 ינואר, 9:35 am

שלום רב,

תן לה יותר זמן מחוץ למקרר. עכשיו קר ולכן השמרים איטיים. בנוסף, הקמח המלא כבד יותר ויש בו פחות עמילן שהוא המזון של השמרים.
דאג שהשאור יהיה נוזלי סמיך ובדוק אותו בבדיקת הכוס יום לאחר ההאכלה. בזמן זה אין צורך בהאכלה יום-יומית.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 19 ינואר, 12:59 pm

אני לא חושב שיש דרך טובה יותר לבדוק מחמצת מאפיה. נסה להכין לחם בכמות קטנה (נניח, חצי מהכמויות המצוינות באחד המתכונים שבאתר), ותאריך מאוד את התפיחה הראשונה (לפחות 8 שעות).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי yossima ב ו', 19 ינואר, 1:51 pm

תודה על התשובות
yossima
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי Refael ב ד', 25 אפריל, 12:52 pm

מה כמות הקמח שמוסיפים למחמצת שאור, לדוגמה אם יש לי קילו מחמצת כמה קמח אני מוסיף?
אשמח לדעת באחוזים.
תודה
Refael
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 מרץ, 8:22 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי odedg ב ד', 25 אפריל, 1:53 pm

אתה זורק או משתמש בכחצי מכמות המחמצת ומוסיף כמות זהה של עיסה טריה ביחס של כ- 1:1 קמח ומים. אפשר גם ביחס של 1 קמח ל- 3/4 מים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי Refael ב ד', 25 אפריל, 2:03 pm

סלח לי לא ברור!!
אם אני לא זורק כי אני צריך להשתמש בזה בעוד כמה ימים, מה אחוז הקמח שאני צריך להוסיף?
תודה
Refael
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 מרץ, 8:22 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי odedg ב ד', 25 אפריל, 4:31 pm

Refael כתב:סלח לי לא ברור!!
אם אני לא זורק כי אני צריך להשתמש בזה בעוד כמה ימים, מה אחוז הקמח שאני צריך להוסיף?
תודה

זה לא חשוב מתי אתה הולך לאפות. אם החלטת שצריך לרענן את השאור זה לא משנה אם אתה משתמש או שאתה זורק.
יתכן שאתה לא צריך כלל לרענן אותו אך זה לשיקולך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי Refael ב ה', 26 אפריל, 7:01 am

כלומר אם יש לי קילו מחמצת ואני רוצה להאכיל אותה, אני מוסיף 500ג' קמח ו-500ג' מים?
תודה רבה
Refael
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 מרץ, 8:22 am

Re: איך יודעים שמחמצת מוכנה

הודעהעל ידי odedg ב ה', 26 אפריל, 7:48 am

Refael כתב:כלומר אם יש לי קילו מחמצת ואני רוצה להאכיל אותה, אני מוסיף 500ג' קמח ו-500ג' מים?
תודה רבה

לא! אתה זורק חצי (500 ג') ומחזיר 500 ג' עיסה טריה שזה 250 קמח + 250 מים או קצת יותר קמח וקצת פחות מים כדי שתהיה סמיכה יותר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 320
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד