לחם ללא לישה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לחם ללא לישה

הודעהעל ידי maya61 ב ב', 01 ינואר, 7:40 am

לחם ללא לישה : במתכון הזה שמתי כוס וחצי קמח שיפון מלא וכוס וחצי קמח מלא, כנראה לא שמתי מספיק מים, ועכשיו אחרי 20 שעות הוא נראה שהבצק יבש ופחות נוזלי, אני יכולה להוסיף מים? ולתת לזה לעמוד עוד כמה שעות? תודה
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 14
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: לחם ללא לישה

הודעהעל ידי odedg ב ב', 01 ינואר, 9:04 am

אם כמות המים שהוספת זהה למופיע במתכון הרי שאכן חסרים מים שכן הקמחים המלאים סופחים יותר. במקרה כזה הוסיפי כ- 10% או אף מעט יותר על כמות המים המומלצת לקמח לבן או כפרי.
לא נראה לי שתוכלי להוסיף מים כעת אך שווה לנסות. ממילא אין לך מה להפסיד ... :)
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 326
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: לחם ללא לישה

הודעהעל ידי maya61 ב ב', 01 ינואר, 11:40 am

תודה רבה על התשובה המהירה :D
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 14
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים