דחוף-בענין מחמצת

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

דחוף-בענין מחמצת

הודעהעל ידי Dandry ב ג', 19 ספטמבר, 5:00 am

יש לי מחמצת שיפון בת כחצי שנה.אתמול נגמר לי השיפון והאכלתי אותה קמח כוסמין 70% של רובינפלד. היא תוססת ומריחה טוב-אבל היא לא עלתה...כשהייתי מאכיל אותה בשיפון היתה בד'כ מכפילה את גובהה. האם זה אומר שיש איתה בעיה? אני רוצה אותה למחר לחג?
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: דחוף-בענין מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ג', 19 ספטמבר, 5:33 pm

אין כל סיבה נראית לעין שתהיה איתה בעיה כלשהיא. יתכן וההבדל במידת התפיחה נעוץ בשוני באופיו של קמח הכוסמין. אם תספק נתונים נוספים אולי אפשר יהיה לאתר סיבה אחרת.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: דחוף-בענין מחמצת

הודעהעל ידי Dandry ב ג', 19 ספטמבר, 8:04 pm

השאלה היא אם אאפה איתה האם כמו שהמחמצת לעצמה לא עלתה כך גם העיסה לא תעלה??
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: דחוף-בענין מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ד', 20 ספטמבר, 6:58 am

אין ספק ששמרי השאור שלך חזקים ופעילים. לכן התשובה לשאלתך נעוצה ביחסי הקמחים בעיסה. אם יחס הכוסמין שבשאור קטן ביחס לכמות הקמח הכוללת שבעיסה אזי אין סיבה להבדל משמעותי בין מידת התפיחה של עיסה זו לזו שאתה רגיל אליה. זאת, כמובן, בהנחה שהסיבה לשוני בתפיחה הוא אכן קמח הכוסמין ולא משהו אחר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים