זמן אפית חלות

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

זמן אפית חלות

הודעהעל ידי Dandry ב א', 23 יולי, 5:42 am

מדהים!מתכונים זהים לחלוטין הן בהרכב והן בגודל החלות והפרש ענק בזמן האפיה. 180 מעלות מתכון אחד 22 דק' ואחר 45דק. מקילו קמח מלא מתכון ל 4 חלות. אותה כמות שמן?!?!איך יתכן?? המתכונים הנ"ל מודפסים על האריזה של קמח רובינפלד ושל קמח נפלאות...אבל גם ברשת מסתובבים מתכונים דומים..סתם ככה נראה לי בלתי אפשרי 22 דק ב180...מה דעתכם?
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: זמן אפית חלות

הודעהעל ידי odedg ב א', 23 יולי, 6:07 am

22 דקות ב- 180 מעלות יכול להיות רק אם מחלקים את הבצק לחלות ממש קטנות - בגודל של לחמניות. אחרת לא נראה לי סביר. כדאי גם תמיד לאפות חלק מהזמן ב- 210 מעלות כדי ליצור קרום.
עצתי לך היא לא לאמץ מתכונים מאריזות כי הם בדרך כלל מאד שטחיים כדי להיות שווים לכל נפש.

והכי חשוב - אין תחליף לניסיון!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: זמן אפית חלות

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 27 יולי, 4:17 pm

מתכונים מאריזות הם לרוב, אומר זאת בעדינות, לא משהו (בעיקר בגלל כמות השמרים המופרזת שנוטים להמליץ עליה, אבל לא רק).
אפיית חלה מ-250 גרם קמח אמורה להימשך סביב ה-30 עד 35 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים