ריסוס במים

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

ריסוס במים

הודעהעל ידי אפרת יום טוב ב ב', 03 יולי, 2:24 pm

שלום רב, האם נכון לרסס את הכיכרות במים לפני הכנסתם לתנור?
אפרת יום טוב
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ו', 21 אפריל, 4:32 pm

Re: ריסוס במים

הודעהעל ידי noambogner ב ב', 03 יולי, 9:53 pm

ריסוס או הברשה במים לפני הכנסה לתנור מסייעת בקבלת מרקם טוב יותר של קרום הלחם.כמו כן פעולה זו מסייעת לתפיחת הלחם בתוך התנור בתחילת האפייה.
באופן אישי אני מעדיף להבריש במים.
בהצלחה.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: ריסוס במים

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 07 יולי, 8:03 am

אין כאן שאלה של "נכון" או "לא נכון" - זה תלוי בתוצאה הרצויה.
משיחת הכיכרות במים מסייעת לקבלת מרקם עבה ופריך וגם להצמדת תוספות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: ריסוס במים

הודעהעל ידי פסקל ב ש', 08 יולי, 10:32 am

דרך נוספת לקבלת קרום עבה ופריך: לפני חימום התנור מניחים כלי מתכת על תחתית התנור. מיד לאחר הכנסת הכיכרות לתנור שופכים כוס מים רותחים לכלי המתכת וסוגרים את התנור. לאחר רבע שעה מוציאים את הכלי עם המים (אלא אם כן המים התאיידו כבר), סוגרים את התנור וממשיכים באפייה. מניסיוני דרך זו חוסכת את הצורך לרסס או למרוח את הכיכר במים, אלא אם רוצים להדביק לכיכר ציפוי או גרעינים כלשהם כפי ששלומי כתב.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים