שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הודעהעל ידי Dandry ב ג', 30 מאי, 5:59 pm

הכנתי חלות מחמצת לחג.יחס 5 ל 1 קמח מלא ואחד שיפון .הכל מעולה רק בגלגול העחסה היית בעיה שהבצק פשוט 'ריחף' מעל שולחן העבודה ובכלל לא תפס ולא התגלגל.כמו רכב בשלג..מה יכול היה לגרום לכך? שמתי 5 כוסות קמחמלא כוס שיפון 4 כפות שמן קנולה סוכר מלח.שתי התפחות??? תודה ל י שיעזור להבין
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הודעהעל ידי odedg ב ד', 31 מאי, 7:05 am

שלום רב וברוך המצטרף.

למרות שמעולם לא אפיתי מתכון כזה אינני חושב שהבעיה נעוצה בהרכב הבצק.
כשרוצים ליצור את החלילים לחלה חשוב לדאוג שמשטח העבודה יהיה נקי ככל האפשר מקמח, כדי לאפשר חיכוך של הבצק עם המשטח.
נוסף על כך בדוק האם הבצק היה אולי יבש מידי? או לא תפוח דיו?

חג שמח!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הודעהעל ידי Dandry ב ה', 01 יוני, 5:17 am

תיקון קטן..קמח מלא היינו 80 % של רובינפלד.בעצם הוספתי את השיפון בשביל עזרה למחמצת. קרה למישהו דבר כזה שהבצק ממש מרחף על המשטח. בסוף עשיתי חלילים עם הידיים באויר
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים