טיפים להתפחה בחורף?

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

טיפים להתפחה בחורף?

הודעהעל ידי rubin150 ב ו', 30 דצמבר, 3:34 pm

שבת שלום וחג שמח:)
איך אתם מתמודדים עם התפחה בחורף?
הבנתי שאפשר לשים בתנור לאחר חימום קצר. על כמה מעלות וכמה זמן לפני שמכניסים את הבצק? ואם כן, הטמפ' בתנור יורדת עם הזמן.. זה לא מבלבל את הבצק?
ואם פשוט להתפיח כרגיל בחוץ, מה היחס בשינוי של זמן ההתפחה מזמן שמתייחס למזג אויר קיצי ממוצע? נניח 20% יותר זמן?

תודה
rubin150
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 26 דצמבר, 1:29 pm

Re: טיפים להתפחה בחורף?

הודעהעל ידי odedg ב ו', 30 דצמבר, 4:30 pm

שבת שלום וחג שמח,

אני אינני משתמש בשיטה זו של חימום התנור מפאת חוסר העיקביות שלה. הרעיון הוא לחמם את התנור למינימום - 50 מעלות, ואז להניח את הבצק בתוכו. אינני אוהב זאת כי אם הטמפרטורה תהיה 50 מעלות או יותר זה יהרוג את השמרים והלחם לא יתפח.

אם זמני בידי ואני רוצה לאפות עם השאור, אני פשוט מכין את הבצק יום קודם, נותן לו התפחה ראשונה בלילה ובבוקר לש ומשאיר אותו לתפיחה שניה. אם זמני מוגבל אני אופה לחם עם שמרים יבשים ומניח את הבצק בקרבת מקור חום - תנור, רדיאטור וכו' - וכך מזרז את התפיחה.

בכל מקרה צריך הרבה סבלנות כי זמני ההתפחות ארוכים ... :oops:
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: טיפים להתפחה בחורף?

הודעהעל ידי odedg ב ש', 18 פברואר, 8:56 am

ועוד ...

בימים קרים אלה כל התפחה היא ארוכה מאד. לאחר התפחה ראשונה במהלך הלילה כולו לשתי את הבצק, חילקתי לשניים, נתתי לו לנוח והוא בהתפחה שלישית ליד תנור החימום.
גם כך ההתפחה תארך מספר שעות, כך שביחס להתפחה בקיץ זו מכפלת זמן ולא תוספת ...
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים