פוקצ'ה קלה וטעימה

המקום להחלפת מתכונים ולדיון בתוצאות.

פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהעל ידי ירושלמי ב ש', 12 מרץ, 5:25 am

50 גר' שמן זית
330 גר' מים חמימים
4 גר' שמרים יבשים

לערבב היטב, שמן מים ושמרים

להוסיף
500 גר' קמח (השתמשתי בקמח לפוקצ'ה של סוגת/שטיבל)
20 גר' סולת
10 גר' מלח גס/ים אטלנטי

לישה של כ- 10 עד 12 דקות במהירות בינונית/גבוה במיקסר
התפחה, מעל המקרר, של כשעתיים
20160311_171257.jpg


חלוקה לשני כדורים, המתנה של 10 דקות
שיטוח הכדורים והמתנה נוספת של 10 דקות
מריחה של שמן זית+עלי רוזמרין+מלח גס או פסטו
הכנסה לתנור, על אבן אפיה, בטמפרטורה של 250 מעלות
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
נערך לאחרונה על ידי ירושלמי בתאריך ב', 14 מרץ, 3:17 am, נערך פעם אחת בסך הכל.
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהעל ידי ארי ב א', 13 מרץ, 8:51 pm

נראה טעים אחי.
ממליץ לך להשתמש כמוני בקערות פלסטיק כמו ששלומי ממליץ.
הרבה יותר קל לניקוי.
לגבי הסולת - רעיון! אנסה בפעם הבאה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 15 מרץ, 9:38 am

איזה יופי של גלוטן!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 15 מרץ, 10:02 am

תודה רבה, נראה מעולה ובהחלט ינוסה בקרב
כמה זה 4 גרם שמרים יבשים- כפית בערך?
מה הכוונה התפחה שעתיים מעל המקרר? הכוונה במקרר למשך שעתיים ? תודה רבה :D
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: פוקצ'ה קלה וטעימה

הודעהעל ידי ירושלמי ב ג', 15 מרץ, 9:18 pm

yossihaz1 כתב:תודה רבה, נראה מעולה ובהחלט ינוסה בקרב
כמה זה 4 גרם שמרים יבשים- כפית בערך?
מה הכוונה התפחה שעתיים מעל המקרר? הכוונה במקרר למשך שעתיים ? תודה רבה :D


שמרים יבשים - כפית תה "בהריון" זה 6 גרם בערך, כפית שטוחה כ-4 גרם

הכוונה בהתפחה מעל המקרר זה... מעל המקרר (לא מתאים למי שיש מקרר בנוי בתוך הארון)
החלק האחורי של המקרר מפיק חום, יחסית רב, אשר עולה כלפי מעלה.
אני מניח (בעיקר בחורף) את קערות ההתפחה על גג המקרר בכדי להנות מהאוויר החם שהוא פולט
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל מתכונים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד