רענון שאור - שאלה מהאתר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 03 נובמבר, 8:21 am

הגולשת נהרה שואלת:

הכנתי מחמצת שאור לפי המתכון וגם אפיתי חלות נורא טעימות והיו ממש ביקורות טובות. 3 שאלות יש לי:
1. מדוע במתכונים של לחם שאור לא מוסיפים ביצה ושמן כמו בלחם משמרים רגילים? אני רוצה שהלחם יצא קצת יותר קליל ואוורירי, האם זה משפיע?
2. הכנתי את המחמצת שאור לפי הכמויות שכתבת, וביום שישי הפרשתי כוס וחצי מהשאור לאפיית הלחם והוספתי למחמצת כוס קמח ו3\4 כוס מים לפי היחסים שכתבת. השאלה היא איך אני יודעת כמה להוסיף? מה היחס בין ההוצאה להכנסה?
3. קראתי באתר אחר שבארבע שבועות הראשונים צריך לרענן את המחמצת פעם ביומיים שלושה. זה נכון?


1. אין מניעה להכין לחמי שאור עם ביצה/שמן וכיוב'.

2. עקרונית, מוסיפים לשאור את הכמות שהוצאה ממנו.

3. לא בהכרח. רענון תכוף אמור לסייע לחיזוק השאור, אבל גם רענון עם בשבוע יניב שאור פעיל וטוב.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהעל ידי ארי ב א', 23 נובמבר, 11:32 am

שלומי, מה נותן בעצם שמן זית או שומן אחר ללחם?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהעל ידי שלומי ב א', 23 נובמבר, 5:51 pm

ארי כתב:שלומי, מה נותן בעצם שמן זית או שומן אחר ללחם?


כל שומן (שמן, חמאה, חלב, ביצה...) מרכך את הלחם.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהעל ידי ארי ב ב', 24 נובמבר, 6:26 pm

תודה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים