לחם קימל

המקום להחלפת מתכונים ולדיון בתוצאות.

לחם קימל

הודעהעל ידי צפניה דוד ב א', 05 אוקטובר, 7:47 pm

היי
שלומי מה דעתך על מתכון ללחם קימל הוא חסר ברפרטואר המעלה שבאתר עם שאור כמובן
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: לחם קימל

הודעהעל ידי Guy ב ה', 09 אוקטובר, 10:48 am

המתכון ללחם קימל הוא פשוט. כך מתכון ללחם כפרי או לחם לבן עם שאור ותוסיף לו קימל. אני מוסיף 12 גרם קימל על כ-630 גרם קמח (כולל השאור, יוצא כיכר של בערך קילו). אני נוהג להוסיף את הקימל לפני הלישה הראשונה. מניסיוני זה לא מפריע ללישה ונותן יותר טעם.

אופציה נוספת שהיא יוצאת טובה מאד זה לעשות לחם שיפון כפרי עם קימל. במצב כזה הבצק מכיל 2/3 קמח כפרי (חלקו מהשאור) ושליש קמח שיפון מלא. יוצא לחם כהה עם טעם מאד עשיר.
Guy
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ב', 23 יוני, 10:06 pm

Re: לחם קימל

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 09 אוקטובר, 11:12 am

המתכון בקישור הבא מופיע בבלוג שבאתר: THE FRESH LOAF ולקוח מספרו של ג'ורג' גרינשטיין, Secrets of a Jewish Baker. זהו מתכון ללחם שיפון עם קימל, מבוסס על מחמצת שיפון. אם המחמצת פעילה וחיונית, השמרים שבמתכון מיותרים, מנסיוני. מתכון מומלץ ביותר!

http://www.thefreshloaf.com/node/32681/jewish-sour-rye
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל מתכונים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים