בייגל בייגל

המקום להחלפת מתכונים ולדיון בתוצאות.

בייגל בייגל

הודעהעל ידי Michal ב ג', 15 יולי, 9:30 pm

היי שלומי,
אפיתי את הבייגל על-פי המתכון שלך, שאלה לי ותהיה אודותיו: ההקרום-קליפה יצא קשה, יש לך רעיון מדוע? האם יתכן שהוא נובע מטבילה ארוכה במיי הדבש, או שאין קשר? מעניין הוא שבבייגל אותו ציפיתי בשומשום היה רך יותר.
Michal
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ש', 12 יולי, 11:44 am

Re: בייגל בייגל

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 16 יולי, 12:35 am

קודם כל, קרום קשה זה לאו דוקא רע ;)

אני חושד דווקא בשלב האפייה - יכול להיות שהבייגל נאפה זמן רב מדי?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בייגל בייגל

הודעהעל ידי Michal ב ד', 16 יולי, 11:19 am

היי, הבייגל נאפה 25 דקות למרות שבמתכון כתוב 30 דקות. לנסות להוריד זמן אפייה?
ואגב, אנחנו בעד קרום קשה, אבל בלחם.
יש לי עוד שאלונת, אני חובבת אפיית לחמים ״מושבעת״, במיוחד אוהבת לחמים בסגנון צרפתי וכמובן שאני מגדלת מחמצת...
בקיצור למדתי שאת המלח מוסיפים בערך באמצע הלישה. אתה כותב לערבב עם הקמח לפני הכנסת המחמצת- יש סיבה מסוימת?
ואתה כמעט לא משתמש בתהליך האוטוליזה, לא ממליץ?
תודה
Michal
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ש', 12 יולי, 11:44 am

Re: בייגל בייגל

הודעהעל ידי או'דונל ב ה', 17 יולי, 8:14 am

היי מיכל.
אם כבר אוטוליזה - אז את המלח מוסיפים לפחות 30 דקות אחרי ערבוב של המחמצת, הקמח והמים.
אם לא - אפשר לערבב עם הקמח כבר בהתחלה.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm


חזור אל מתכונים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים