תבניות התפחה מעץ

פורום לדיונים פתוחים, בנושאים שלא בהכרח קשורים באפייה.

תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי Guy ב ו', 27 יוני, 11:48 am

מישהו יודע איפה ניתן להשיג תבניות התפחה מעץ כמו ששלומי משתמש בהם באזור תל אביב/המרכז?
Guy
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ב', 23 יוני, 10:06 pm

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 27 יוני, 12:09 pm

שלום,
אם אתה מתכוון לסלסלות מנצרים, הכי זול להזמין מ- ebay. תקליד בחיפוש "banneton" או "proofung basket" או "proof basket".
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 30 יוני, 10:24 am

אפשר גם להשתמש בסלסלה שלא נועדה לכך מלכתחילה.
כמה דגשים:
1) לא לקנות סלסלות במבוק - אלה הכי נפוצות וזולות, אבל הבמבוק סופח את הנוזלים מהבצק ונדבק אליו בצורה איומה.
2) עדיף סלסלות לא צבועות.
3) לשים לב לגודל ולצורה - עדיף סלסלה שצרה יותר בתחתית מאשר בפתח.

אחת הסלסלות שלי (המאורכת) נרכשה במחלקת כלי אמבט באיקאה. לצערי הרב, לא הצלחתי לאתר את הפריט הזה מאז...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 02 יולי, 2:23 pm

ראיתי באינטרנט גם סלסלות התפחה עשויות מפלסטיק, מבחינת הטקסטורה הן חיקוי של סלסלות מחומרים טבעיים. חלקן עשויות עם חריצים כמו בסלסלות קש (מה שמאפשר אוורור של הבצק למניעת הצטברות של לחות והידבקות). לא ניסיתי אף פעם להשתמש בסלסלה כזאת, אך נראה שהיתרון שלה הוא שהיא קלה מאוד לניקוי.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי Guy ב ד', 02 יולי, 9:53 pm

יש לכם ניסיון עם תבניות ראטן?

למשל משהו כמו זה
Guy
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ב', 23 יוני, 10:06 pm

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 03 יולי, 8:28 am

יש לי תבנית כזו, בלי כיסוי הבד (המיותר לדעתי).
במילה אחת: מצוינת.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 03 יולי, 11:12 am

יש לי סלסלות מהסוג הזה ואני מאוד מרוצה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 208
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי שלולית ב ש', 02 דצמבר, 9:19 pm

האם סלסלות התפחה מיועדות בעיקר לבצק נוזלי יותר?
במידה ואתפיח בהן, הכיכר לא תשנה את צורתה בתנור?
הכוונה שהיא תישאר יציבה?
ועוד שאלה, יישר מהסלסלה מורידים לאבן שמוט בתנור?
אם כן, איך ניתן לחרוץ מבלי לקבל כוויה?
רוב תודות
שלולית
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ו', 03 נובמבר, 1:12 pm

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 06 דצמבר, 8:12 am

הסלסלות מתאימות לבצק "יבש" יותר - בצקים נוזליים עשויים להידבק לנצרים ולהיקרע.
הכיכר תשנה את צורתה בתנור, כמו כל לחם - אבל ה"דוגמה" שנוצרת על פניה בזמן ההתפחה תישמר.
והמעבר למרדה/תבנית הוא פשוט - מניחים אותו מעל לסלסה והופכים אותה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: תבניות התפחה מעץ

הודעהעל ידי שלולית ב ש', 09 דצמבר, 7:04 pm

רכשתי תבניות כמו אלו שהמלצתם כאן..
א. האם אין שימוש בבד?
ב. אם התבניות משמשות לבצק יבש יותר, אז למה הן מיועדות? רק בשביל הדוגמא היפה? אגב, סיבה מספקת בעיני.
ג. בצק נוזלי יותר מתאים רק לתבניות קסטן וכו' ? האם נכונה הבנתי שזה יצור יותר 'חורים' בלחם?
ד.יש רעיון למרדה דל תקציב?

אני ממממש נהנת מהאתר.. תודה רבה
שלולית
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ו', 03 נובמבר, 1:12 pm

הבא

חזור אל דיון כללי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים