עמוד 1 מתוך 1

המרת שמרים במחמצת בעוגה

הודעהפורסם: ב', 06 פברואר, 8:24 am
על ידי rlevi73
בוקר טוב, אני מעוניינת להכין עוגות שמרים אך להחליף אותן במחמצת. במתכון שלי אני משתמשת ב 2 כפות שמרים יבשים על קילו קמח ו 200 גרם חמאה. לכמה גרם מחמצת אני צריכה להחליף?

תודה

Re: המרת שמרים במחמצת בעוגה

הודעהפורסם: ש', 11 פברואר, 10:48 am
על ידי שלומי
2 כפות שמרים לקילו קמח זה המון! הייתי מצמצם משמעותית בלי קשר לשאלת ההמרה.

לגבי המרת שמרים במחמצת - קשה לתת תשובה פשוטה, מאחר והדבר תלוי במחמצת המסוימת. אני נוהג להשתמש ב150-200 גרם מחמצת (נוזלית) ל-700-1000 גרם קמח. אבל כמובן שהתפיחה מתארכת משמעותית.