המרת שמרים במחמצת בעוגה

עוגות, עוגיות, מאפינס... כל מה שנכנס לתנור ויצוא מתוק!

המרת שמרים במחמצת בעוגה

הודעהעל ידי rlevi73 ב ב', 06 פברואר, 8:24 am

בוקר טוב, אני מעוניינת להכין עוגות שמרים אך להחליף אותן במחמצת. במתכון שלי אני משתמשת ב 2 כפות שמרים יבשים על קילו קמח ו 200 גרם חמאה. לכמה גרם מחמצת אני צריכה להחליף?

תודה
rlevi73
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 05 פברואר, 10:12 am

Re: המרת שמרים במחמצת בעוגה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 11 פברואר, 10:48 am

2 כפות שמרים לקילו קמח זה המון! הייתי מצמצם משמעותית בלי קשר לשאלת ההמרה.

לגבי המרת שמרים במחמצת - קשה לתת תשובה פשוטה, מאחר והדבר תלוי במחמצת המסוימת. אני נוהג להשתמש ב150-200 גרם מחמצת (נוזלית) ל-700-1000 גרם קמח. אבל כמובן שהתפיחה מתארכת משמעותית.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מאפים מתוקים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד