עמוד 1 מתוך 1

חיתוך הלחם

הודעהפורסם: ג', 13 יוני, 8:02 am
על ידי Dandry
האם יש להרטיב את הסכין או לשמנו לפני חריצת הלחם...משום מה לא הולך לי החיתוך.גוש הבצק נמשך ונמתח עם הסכין ואז נקרע בצורה מכוערת.
אודה לכל טיפ או תובנה

Re: חיתוך הלחם

הודעהפורסם: ג', 13 יוני, 8:08 pm
על ידי פסקל
היי,
לא אמורים להרטיב או לשמן את הסכין לשם חריצת הכיכר.
חשוב להקפיד על שלושה דברים כשחורצים לחם:
1. להימנע מתפיחת יתר של הבצק.
2. להשתמש בסכין חדה מאוד. סכין חיתוך משוננת חדשה מתאימה למטרה. גם סכין גילוח פשוטה שמותקנת על ידית מאולתרת
או ייעודית למטרה עושה היטב את העבודה, אם כי חיתוך מוצלח בעזרתה דורש קצת מיומנות.
3. תנועת החריצה צריכה להיות מהירה והחלטית, מבלי להפעיל לחץ על הכיכר.
בהצלחה!

Re: חיתוך הלחם

הודעהפורסם: ד', 14 יוני, 8:34 am
על ידי odedg
אפשר גם סכין יפנית עם להב חדש.

Re: חיתוך הלחם

הודעהפורסם: ג', 04 יולי, 9:24 pm
על ידי noambogner
בבצקים רטובים מאוד הרטבת הסכין במים מונעת גרירה של הבצק במידה מסויימת ומסייעת לחתך יפה יותר. שווה לנסות.
בהצלחה.