עמוד 1 מתוך 1

שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הודעהפורסם: ג', 30 מאי, 5:59 pm
על ידי Dandry
הכנתי חלות מחמצת לחג.יחס 5 ל 1 קמח מלא ואחד שיפון .הכל מעולה רק בגלגול העחסה היית בעיה שהבצק פשוט 'ריחף' מעל שולחן העבודה ובכלל לא תפס ולא התגלגל.כמו רכב בשלג..מה יכול היה לגרום לכך? שמתי 5 כוסות קמחמלא כוס שיפון 4 כפות שמן קנולה סוכר מלח.שתי התפחות??? תודה ל י שיעזור להבין

Re: שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הודעהפורסם: ד', 31 מאי, 7:05 am
על ידי odedg
שלום רב וברוך המצטרף.

למרות שמעולם לא אפיתי מתכון כזה אינני חושב שהבעיה נעוצה בהרכב הבצק.
כשרוצים ליצור את החלילים לחלה חשוב לדאוג שמשטח העבודה יהיה נקי ככל האפשר מקמח, כדי לאפשר חיכוך של הבצק עם המשטח.
נוסף על כך בדוק האם הבצק היה אולי יבש מידי? או לא תפוח דיו?

חג שמח!

Re: שלום.חדש כאן. אתר עשיר ונהדר...

הודעהפורסם: ה', 01 יוני, 5:17 am
על ידי Dandry
תיקון קטן..קמח מלא היינו 80 % של רובינפלד.בעצם הוספתי את השיפון בשביל עזרה למחמצת. קרה למישהו דבר כזה שהבצק ממש מרחף על המשטח. בסוף עשיתי חלילים עם הידיים באויר