עמוד 1 מתוך 1

גוון אפרפר

הודעהפורסם: ב', 24 אפריל, 7:04 am
על ידי אפרת יום טוב
שלום רב, אפיתי לחם לפי המתכון של שאור בהיר עם חמניות. הלחם יצא קל מעט דחוס ובעל גוון אפרפר. מה יכולה להיות הסיבה לצבע?. יצוין שהשאור חזר לחיים אחרי הקפאה של פסח. תודה

Re: גוון אפרפר

הודעהפורסם: ג', 25 אפריל, 9:44 pm
על ידי noambogner
במידה ואפית עם קמח לבן שנטחן לאחר הפסח יתכן וזו הסיבה.
בתהליך הטחינה הרגיל של קמח לבן הגרעינים עוברים הלחה עם מים על מנת ליצור הפרדה טובה יותר בין הסובין לאנדוספרם (תוך הגרעין). ב24 השעות הראשונות לאחר הפסח הטחנות מוותרות על שלב זה בכדי לספק את הביקוש. קמח זה נקרא קמח לא לתות. הוא מאופיין בתכולת סיבים גבוהה יותר הגורמת לגוון אפרפר. כמו כן קמח זה מתאפיין בספיחת מים גבוהה יותר.