גוון אפרפר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

גוון אפרפר

הודעהעל ידי אפרת יום טוב ב ב', 24 אפריל, 7:04 am

שלום רב, אפיתי לחם לפי המתכון של שאור בהיר עם חמניות. הלחם יצא קל מעט דחוס ובעל גוון אפרפר. מה יכולה להיות הסיבה לצבע?. יצוין שהשאור חזר לחיים אחרי הקפאה של פסח. תודה
אפרת יום טוב
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ו', 21 אפריל, 4:32 pm

Re: גוון אפרפר

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 25 אפריל, 9:44 pm

במידה ואפית עם קמח לבן שנטחן לאחר הפסח יתכן וזו הסיבה.
בתהליך הטחינה הרגיל של קמח לבן הגרעינים עוברים הלחה עם מים על מנת ליצור הפרדה טובה יותר בין הסובין לאנדוספרם (תוך הגרעין). ב24 השעות הראשונות לאחר הפסח הטחנות מוותרות על שלב זה בכדי לספק את הביקוש. קמח זה נקרא קמח לא לתות. הוא מאופיין בתכולת סיבים גבוהה יותר הגורמת לגוון אפרפר. כמו כן קמח זה מתאפיין בספיחת מים גבוהה יותר.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד