עמוד 1 מתוך 1

אחוז הידרציה במתכונים?

הודעהפורסם: ב', 20 מרץ, 8:58 pm
על ידי mayag
שאלה: למה הכוונה כשכותבים: 80% הידרציה וכו'? מה המשמעות של זה?
תודה רבה לעונים

Re: אחוז הידרציה במתכונים?

הודעהפורסם: ג', 21 מרץ, 7:23 am
על ידי odedg
אחוז הידרציה פרושו אחוז כמות המים ביחס לכמות הקמח במתכון. כמובן, ככל שאחוז ההידרציה גבוה יותר הבצק רטוב ורך יותר.
בצק טוב הוא בדרך כלל באזור של 70 - 80 אחוזי הידרציה, תלוי גם בסוג הקמח שבשימוש, כשפחות מזה הוא יבש מידי ומעבר לכך זה עיבוד מיוחד שצריך ללמוד.

Re: אחוז הידרציה במתכונים?

הודעהפורסם: ג', 21 מרץ, 9:13 am
על ידי mayag
תודה תודה על ההסבר.
וזה רק במתכוני מחמצת/שיאור או באופן כללי?

Re: אחוז הידרציה במתכונים?

הודעהפורסם: ג', 21 מרץ, 3:27 pm
על ידי odedg
תמיד. :roll:

Re: אחוז הידרציה במתכונים?

הודעהפורסם: ג', 21 מרץ, 5:32 pm
על ידי mayag
תודה!