הלחם יוצא שטוח בזמן ההתפחה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הלחם יוצא שטוח בזמן ההתפחה

הודעהעל ידי dannykeren ב ד', 18 ינואר, 7:55 pm

אני עושה מידי פעם לחם שאור.
כאשר אני משאיר אותו ליטפוח לילה שלם הוא יוצא שטוח.
מה הסיבה לזה ואיך ניתן לימנוע את זה
dannykeren
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 29 ספטמבר, 8:20 am

Re: הלחם יוצא שטוח בזמן ההתפחה

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 18 ינואר, 11:00 pm

חשוב לתמוך בלחם בזמן ההתפחה האחרונה בגלל שהגלוטן מתרפה אם לא עושים זאת. ניתן להשתמש בסלי התפחה או בד פשתן. בנוסף חשוב לעבוד עם מחמצת שאינה חמוצה מידי. מחמצת חמוצה מידי מפרקת את הגלוטן. המחמצת צריכה להיות לא יותר חמוצה מלבן.
בהצלחה.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: הלחם יוצא שטוח בזמן ההתפחה

הודעהעל ידי odedg ב ה', 19 ינואר, 10:04 am

עולות כאן מספר שאלות:

1. מה היתה טמפרטורת החדר? אולי בטמפרטורה שהיתה תפיחה של לילה שלם היתה זו תפיחת יתר ואז הבצק "נשפך".
2. באיזה קמח השתמשת? אם בקמח כוסמין זה נורמלי.

נועם אמר: "חשוב לתמוך בלחם בזמן ההתפחה האחרונה בגלל שהגלוטן מתרפה אם לא עושים זאת. ניתן להשתמש בסלי התפחה או בד פשתן."

ממש לא! תפיחה שניה או אף שלישית יכולות ליצור לחם זקוף ויפה גם ללא תמיכה אם אין תפיחת יתר.
סלי ותבניות התפחה לא נועדו לתמיכה אלא לעיצוב צורה בלבד.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הלחם יוצא שטוח בזמן ההתפחה

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 23 ינואר, 8:37 pm

יכולות להיות כמה סיבות לתופעה:
1. תפיחת יתר, הבצק עולה יפה ואז "קורס" ומשתטח.
2. בצק נוזלי מדי, או ללא מספיק גלוטןץ
3. עיצוב לא נכון של הכיכר.

אם תתן פרטים נוספים (כמו שעודד ביקש), נוכל לנסות ולאתר את האשם...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד