חשיבות חלמון במתכון

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

חשיבות חלמון במתכון

הודעהעל ידי לחם על ב א', 15 ינואר, 5:44 pm

שלום

אני משתמש במתכון של דר' מאיר צ'יזיק לחלות שאור לשבת:
הרי לכם המתכון:

מרכיבים:
100 גרם שאור
300 מ"ל מים
6 גרם מלח
20 גרם שמן זית
60 גרם דבש או סילאן תמרים
1 חלמון
500 גרם קמח מלא אורגני

התהיות הן:

1. מה חשיבות החלמון במתכון?
2. האם אפשר לפסוח על החלמון?
3. איך ממירים 60 גר' דבש לסוכר ( קנים אורגני - לא לדאוג.....)

תודה רבה
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: חשיבות חלמון במתכון

הודעהעל ידי odedg ב ב', 16 ינואר, 10:39 am

1 + 2: החלמון הוא שומני ולכן הוא מוסיף שומניות-רטיבות ללחם מה שמעדן אותו מעט. אפשר לוותר עליו.

לא מכיר סוכר קנים וגם לא דואג כלל.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים