עמוד 1 מתוך 1

טיפים להתפחה בחורף?

הודעהפורסם: ו', 30 דצמבר, 3:34 pm
על ידי rubin150
שבת שלום וחג שמח:)
איך אתם מתמודדים עם התפחה בחורף?
הבנתי שאפשר לשים בתנור לאחר חימום קצר. על כמה מעלות וכמה זמן לפני שמכניסים את הבצק? ואם כן, הטמפ' בתנור יורדת עם הזמן.. זה לא מבלבל את הבצק?
ואם פשוט להתפיח כרגיל בחוץ, מה היחס בשינוי של זמן ההתפחה מזמן שמתייחס למזג אויר קיצי ממוצע? נניח 20% יותר זמן?

תודה

Re: טיפים להתפחה בחורף?

הודעהפורסם: ו', 30 דצמבר, 4:30 pm
על ידי odedg
שבת שלום וחג שמח,

אני אינני משתמש בשיטה זו של חימום התנור מפאת חוסר העיקביות שלה. הרעיון הוא לחמם את התנור למינימום - 50 מעלות, ואז להניח את הבצק בתוכו. אינני אוהב זאת כי אם הטמפרטורה תהיה 50 מעלות או יותר זה יהרוג את השמרים והלחם לא יתפח.

אם זמני בידי ואני רוצה לאפות עם השאור, אני פשוט מכין את הבצק יום קודם, נותן לו התפחה ראשונה בלילה ובבוקר לש ומשאיר אותו לתפיחה שניה. אם זמני מוגבל אני אופה לחם עם שמרים יבשים ומניח את הבצק בקרבת מקור חום - תנור, רדיאטור וכו' - וכך מזרז את התפיחה.

בכל מקרה צריך הרבה סבלנות כי זמני ההתפחות ארוכים ... :oops:

Re: טיפים להתפחה בחורף?

הודעהפורסם: ש', 18 פברואר, 8:56 am
על ידי odedg
ועוד ...

בימים קרים אלה כל התפחה היא ארוכה מאד. לאחר התפחה ראשונה במהלך הלילה כולו לשתי את הבצק, חילקתי לשניים, נתתי לו לנוח והוא בהתפחה שלישית ליד תנור החימום.
גם כך ההתפחה תארך מספר שעות, כך שביחס להתפחה בקיץ זו מכפלת זמן ולא תוספת ...