אפייה לאחר תפיחה ראשונה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אפייה לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי צפניה דוד ב א', 11 דצמבר, 11:28 am

שלום לכולם
אפיתי השבוע לחם כפרי עם המתכון של שלומי אולם החלפתי כמויות בין הקמח הכפרי למלא והגדלתי את אחוז הנוזלים לבערך 88 אחוז מדוד הבצק יצא כמובן נוזלי מאוד מאוד ולאחר תפיחה של 8 שעות אפיתי את הלחמים והאמת יצאו פחות טובים מכמות נוזלים של 75 אחוז לכן ניתן להסיק מכך שלא כל המרבה נוזלים בבצק הלחם משובח יותר מה דעתכם
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: אפייה לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 12 דצמבר, 7:26 am

שיעור הנוזלים בבצק הוא בהחלט לא המדד היחיד להצלחה, צריך להביא בחשבון גם את איכות הקמח, משך התפיחה, שיעור המחמצת/שמרים וכד'.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד