עמוד 1 מתוך 1

בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הודעהפורסם: ב', 31 אוקטובר, 3:02 pm
על ידי תמרי
שלום רב ושמחה להתחבר לפורום. שאלתי - ידוע לי שבסיום אפיית כיכרות לחם בין אם חלות , לחם או לחם מקמחים מלאים ניתן למדוד את טמפרטורת הלחם בתוך הכיכר על מנת לדעת שהלחם אפוי כהלכה. אבקש להבין מהן הטמפרטורות המומלצות שכן לעיתים אני קצת מפספסת :o למרות שמבחוץ הלחם נראה מוכן אך בבואי לפרוס אותו אני מגלה שהאפייה טרם הושלמה כהלכה.

Re: בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הודעהפורסם: ש', 05 נובמבר, 7:52 pm
על ידי שלומי
יש שיטה פשוטה יותר לבדיקת הכיכרות: נוקשים על התחתית, ואם נשמע צליל "חלול", סימן שהלחם אפוי. אפשר גם לדחוף שיפוד עץ לתוך הלחם, ואם הוא יוצא יבש - הלחם אפוי.
ובכל מקרה: אם יש ספק, אופים עוד מספר דקות.

Re: בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הודעהפורסם: ה', 10 נובמבר, 1:14 pm
על ידי תמרי
היי שלומי, כן תודה....את נקישת "האבטיח" אני מכירה :) ולמרות זאת לעיתים יש פספסוס קל :idea:
הניסיון לימד אותי לא לפחד ולהשאיר את הלחם לעוד זמן בתנור לקבלת צבע עמוק יותר
ועדיין (כך אומרים) ניתן לוודא גם על ידי בדיקת טמפ החום של פנים הלחם ומכאן שתהיתי אם מישהו יודע מהו :?: