בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הודעהעל ידי תמרי ב ב', 31 אוקטובר, 3:02 pm

שלום רב ושמחה להתחבר לפורום. שאלתי - ידוע לי שבסיום אפיית כיכרות לחם בין אם חלות , לחם או לחם מקמחים מלאים ניתן למדוד את טמפרטורת הלחם בתוך הכיכר על מנת לדעת שהלחם אפוי כהלכה. אבקש להבין מהן הטמפרטורות המומלצות שכן לעיתים אני קצת מפספסת :o למרות שמבחוץ הלחם נראה מוכן אך בבואי לפרוס אותו אני מגלה שהאפייה טרם הושלמה כהלכה.
תמרי
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: א', 30 אוקטובר, 5:49 pm

Re: בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 05 נובמבר, 7:52 pm

יש שיטה פשוטה יותר לבדיקת הכיכרות: נוקשים על התחתית, ואם נשמע צליל "חלול", סימן שהלחם אפוי. אפשר גם לדחוף שיפוד עץ לתוך הלחם, ואם הוא יוצא יבש - הלחם אפוי.
ובכל מקרה: אם יש ספק, אופים עוד מספר דקות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בדיקת טמפרטורה בכיכרות לחם

הודעהעל ידי תמרי ב ה', 10 נובמבר, 1:14 pm

היי שלומי, כן תודה....את נקישת "האבטיח" אני מכירה :) ולמרות זאת לעיתים יש פספסוס קל :idea:
הניסיון לימד אותי לא לפחד ולהשאיר את הלחם לעוד זמן בתנור לקבלת צבע עמוק יותר
ועדיין (כך אומרים) ניתן לוודא גם על ידי בדיקת טמפ החום של פנים הלחם ומכאן שתהיתי אם מישהו יודע מהו :?:
תמרי
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: א', 30 אוקטובר, 5:49 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים