קרעים בבצק

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

קרעים בבצק

הודעהעל ידי doron779 ב ה', 20 אוקטובר, 12:00 pm

נוצרו לי קרעים בבצק לאחר לישה ביד
לאחר התפיחה הקרעים גדלו
לאחר אפיה הכיכר לא נראתה יפה והמרקם היה קצת דחוס
הלחם מורכב מחצי קמח לבן וחצי שיפון מלא +חיטה מלא
doron779
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ג', 30 דצמבר, 11:08 am

Re: קרעים בבצק

הודעהעל ידי odedg ב ו', 21 אוקטובר, 8:42 am

שלום רב וברוך המצטרף,

הדחיסות היא כנראה תוצאה של הרכב הקמחים. אם לא הוספת גלוטן אז יתכן וזו הסיבה לדחיסות הלחם כי קמח שיפון עני בגלוטן.

באשר לקרעים - כמה זמן לשת את הבצק? קרעים הם לרוב תוצאה של לישת יתר הקורעת את רשת הגלוטן. התופעה קיימת לרוב בלישת מיקסר, כאשר שוכחים להפסיק בזמן את הפעולה, אך זה יכול לקרות גם בלישה ידנית אם היא ארוכה מידי.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד