אפיית לחמים בשתי קומות

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אפיית לחמים בשתי קומות

הודעהעל ידי איתמר ב א', 09 אוקטובר, 1:04 pm

בכל המדריכים מצויין שאפיית לחם בתנור ביתי מתבצעת בשליש התחתון של התנור.
במידה ואני רוצה לאפות 4 ככרות במקביל האם יש אפשרות להכניס אותם לשתי תבניות בשתי קומות?
איתמר
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 09 אוקטובר, 12:51 pm

Re: אפיית לחמים בשתי קומות

הודעהעל ידי ירושלמי ב ב', 10 אוקטובר, 3:57 am

מומלץ במצב כזה לשים שתי אבני אפיה ולשים את הכיכרות על האבנים.
כאבן אפיה יכולה לשמש גם "משבצת" גרנית (המשמשת לריצוף) כאשר הצד התחתון שלה מופנה כלפי מעלה
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: אפיית לחמים בשתי קומות

הודעהעל ידי odedg ב ב', 10 אוקטובר, 7:24 am

בתנור בייתי עדיף לאפות אותם תבנית אחת בכל פעם ולא שתיים בו זמנית כי חלוקת החום בתנור כזה (גם בטורבו) אינה אחידה דיה לאפיה מושלמת של כל הלחמים מכל הכיוונים.
אפשר, אמנם, להפוך את מיקום התבניות ולסובבן במהלך האפייה אך זה מסרבל מאד ואינו מבטיח תוצאה מיטבית, במיוחד אם אינך אופה (כמוני) בטמפרטורה אחת את כל התהליך אלא אופה בשתי טמפרטורות שונות או אף יותר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אפיית לחמים בשתי קומות

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 14 אוקטובר, 5:00 pm

אין שום בעיה לאפות בשתי קומות ובלי אבן (אצלי אין סיכוי ששתי אבנים ייכנסו לתנור ועוד יישאר מקום לבצק). חשוב להפעיל טורבו ולהחליף בין התבנית התחתונה והעליונה מדי פעם.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד