הבצק לא תופח

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הבצק לא תופח

הודעהעל ידי לירון לוי ב א', 07 אוגוסט, 9:41 am

שלום לכולם,
אני חדש בכל עולם האפייה והכנתי מחמצת מקמח מלא שתוססת בלי הרע... אפילו גולשת מהקופסא שלה....

בכל הפעמים בהם ניסיתי להכין לחם עם המחמצת הבצק לא תפח כלל וכלל למרות שמני התםיחה שנתתי לו היו גבוהים מאד. בין 8 ל 12 שעות ולא היה שינוי כלל....

לםי מבחן האצבע גם כן לא היה שינוי והבצק חזר מיד לקדמותו לאחר לחיצה עדינה.

מה יכולה להיות הסיבה לדעתכם?
לירון לוי
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 07 אוגוסט, 8:18 am

Re: הבצק לא תופח

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 10 אוגוסט, 5:50 am

שלום לירון,

מציע לנסות מתכון פשוט, שיעזור לאבחן את הבעיה:

350 גרם קמח לחם לבן
100 גרם מחמצת
כפית מלח (3 גרם)
250 מ"ל מים

ערבב את כל המרכיבים ע"פ שיטת הקיפולים (יש סרטון בדף המדריכים באתר) ותן לבצק לתפוח שש עשרה שעות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הבצק לא תופח

הודעהעל ידי ארי ב ד', 14 ספטמבר, 9:40 pm

זה שהמחמצת תוססת לא אומר שהיא פעילה. בשלבים הראשוניים יש תסיסה אבל זה לא החיידקים הנכונים. השאלה בת כמה היא?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד