הכנת לחם משיאור מלא

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הכנת לחם משיאור מלא

הודעהעל ידי ORIT ב ה', 21 יולי, 12:33 pm

הי,
חודש עבר מאז התחלתי לאפות עם השיאור המלא שהכנתי ועדיין אני מוסיפה קמצוץ שמרים יבשים לבצק ועדיין הלחם יוצא נמוך ודחוס.
כשאני מכינה לחם מקמחים כבדים כגון מלא / שיפון עפ"י מתכונים מהאתר הזה הם יוצאים ממש דחוסים ושטוחים. בשבועיים האחרונים הכנתי את הלחם שיאור לבן (זה שמו אם אני לא טועה) שהוא עשוי מקמח כפרי כשאני משנה מעט את המתכון ומוסיפה 1 כוס קמח מלא ומפחיתה כוס קמח כפרי מהמתכון. כמו כן הוספתי עוד מים בגלל הקמח מלא וכן קמצוץ שמרים יבשים.
אולי עדיין הלחם יוצא בגובה של בערך 7-8 ס"מ.
הבצק תופח מאוד יפה בתפיחה הראשונה וגם לא רע בכלל בתפיחה השניה אולם ברגע שאני מבצעת 3 חיתוכים בסכין הלחם יורד בכמה סנטימטרים ולא תופח עוד בזמן האפיה.
אני משתשמשת באבן שמוט ואת הלחם אני מתפיחה (תפיחה שניה) בתבנית מתכת המיועדת ללחם.
מה אני עושה לא נכון?
בברכה,
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: הכנת לחם משיאור מלא

הודעהעל ידי ORIT ב ה', 21 יולי, 12:39 pm

הבהרה: הלחם שהכנתי הוא לחם שיאור בהיר עם גרעיני חמניה ולא לחם שיאור בהיר.
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: הכנת לחם משיאור מלא

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 21 יולי, 4:17 pm

קריסת בצק תפוח בעת החריצה מעידה על תפיחת יתר. כדי לא לעבור את נקודת ה"אל חזור" תיעזרי ב"מבחן האצבע".
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: הכנת לחם משיאור מלא

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 22 יולי, 4:37 pm

ממליץ לבדוק מתכון בלי הוספת שמרים, ולתת לבצק לפחות שמונה שעות לתפוח - כך תדעי אם הבעיה היא בשאור או במשהו אחר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הכנת לחם משיאור מלא

הודעהעל ידי ORIT ב ג', 26 יולי, 10:31 am

מהו "מבחן האצבע"?
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: הכנת לחם משיאור מלא

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 26 יולי, 10:55 am

לוחצים על הבצק עם האצבע. הבצק קפיצי וחוזר מיד למצבו הקודם- תת תפיחה. הבצק שוקע וחוזר לאט לאט למצבו הקודם- תפיחה מספקת. האצבע יוצרת חור בבצק והוא לא חוזר למצב הקודם- תפיחת יתר.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד