תבנית מומלצת לאפייה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

תבנית מומלצת לאפייה

הודעהעל ידי dinazil ב ה', 14 יולי, 11:39 am

אני רוצה לקנות תבנית לאפיית לחם ותהיתי מה מומלץ ועד כמה החומר שממנו היא עשויה חשוב. יש לי חיבה לתבניות זכוכית (פיירקס) כי הן קלות לניקוי ואפשר לחתוך בהן אבל אני לא יודעת אם זה מתאים לאפיית לחם.
dinazil
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ה', 14 יולי, 8:56 am

Re: תבנית מומלצת לאפייה

הודעהעל ידי odedg ב ו', 15 יולי, 6:28 am

שלום רב וברוכה המצטרפת,

תבניות פיירקס מתאימות לקישים ולפאיים. לא ללחמים, גם בגלל צורתן, שהיא לרוב שטוחה, וגם בגלל העברת החום שלהן.
אפשר להשתמש בתבניות סיליקון אך הכי מומלצות הן תבניות מתכת, ושתהיה עבה ככל האפשר כדי שחלוקת החום תהיה אחידה ככל האפשר ואז הלחם נאפה במידה שווה מכל צדדיו.
יש תבניות מפח דק ויש מאלומיניום עבה עם ציפוי אנודייז נון-סטיק (שאינו נדבק). האחרונות יותר יקרות אך אם את רוצה להיכנס לתחום אפיית לחמים שווה להשקיע כי זו השקעה לטווח ארוך.
אם את אוהבת אופי "כפרי" יש גם תבניות ברזל יציקה שונות, אך זו כבר קלאסה אחרת שהיא יקרה מאד וכדאי ללכת עליה רק אם רוצים זאת ויש כבר ניסיון באפיה. לא למתחילים.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: תבנית מומלצת לאפייה

הודעהעל ידי dinazil ב א', 17 יולי, 7:22 am

היי עודד,

תודה על התשובה המפורטת. כמובן שהתכוונתי לתבנית שמתאימה בגודל ללחם (ארוכה וגבוהה - בדיוק ראיתי כזאת באיזו חנות ומשם הרעיון) ולא לתבנית של קיש...

בכל מקרה, אני אופה לחם כבר כמה שנים, בעיקר מהאתר הזה ו-99.9% מהזמן לחמי שאור. בחודשים האחרונים הגעתי למסקנה שאני מעדיפה את הלחם בצורת כיכר כי אז הפרוסות בגודל אחיד יותר. לא מצאתי בחנויות תבנית רגילה בגודל הרצוי אבל בחנות חד פעמי מצאתי תבנית מאלומיניום שהיא בגודל כמעט מושלם ומאז אני משתמשת בה. מבחינת הצורה של הלחם אני מאוד מרוצה וזה מספק אותי אבל רציתי לעבור לתבנית רב פעמית.

לא אכפת לי להוציא יותר כסף על משהו שיחזיק הרבה זמן אבל האמת שלא מצאתי איפה לקנות משהו כזה. אולי אתה יכול להמליץ על חנות?

תודה!
dinazil
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ה', 14 יולי, 8:56 am

Re: תבנית מומלצת לאפייה

הודעהעל ידי odedg ב א', 17 יולי, 8:32 am

תוכלי למצוא תבניות טובות ואיכותיות בחנויות קונספט לבישול ואפיה כגון לגעת באוכל, מר קייק, סו-שף, מיסטר שף וכו'.
חפשי גם באינטרנט "תבניות אפיה" או אף "תבניות אפיית לחם" ואולי תמצאי עוד.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד