האכלת שיאור מלא

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

האכלת שיאור מלא

הודעהעל ידי ORIT ב ה', 30 יוני, 1:32 pm

שלום רב,
שבוע עבר מאז סיימתי להכין שיאור ואני אמורה להאכיל אותו מחר.
אני מתעתדת להכין "לחם שיאור בהיר עם גרעיני חמניה" מתכון שמצאתי כאן.
לאחר שאני מפרישה כוס שיאור ללחם זה ואני רוצה להשאיר את השיאור כ"שיאור מלא" כמה מים אני צריכה להוסיף לכוס קמח מלא?
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: האכלת שיאור מלא

הודעהעל ידי odedg ב ו', 01 יולי, 6:42 am

כ- 3/4 כוס. אך הכי טוב להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת שאור סמיך כחומוס משחתי, גם אם זה אומר לחרוג "מהכללים המתמטיים".

המלצה כללית: היצמדות לנוסחאות מתמטיות רק מורידה מההנאה והכיף שבתהליך האפיה. למדי לחוש את השאור ואת הבצק ואז לא תזדקקי לנוסחאות ותיהני הרבה יותר מהיצירה שבתהליך האפיה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד