הוספת גלוטן

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הוספת גלוטן

הודעהעל ידי לחם על ב ה', 23 יוני, 10:54 am

שלום לכולם,

יש לי כמות גלוטן חביבה.....

שאלה:

1. מתי אתם מוסיפים גלוטן? לאיזה קמחים?
2. באיזה שלב של הלישה מוסיפים?
3. כמה גלוטן מוסיפים ל-1 ק"ג קמח?
4. שאלה כללית כמה גלוטן יש ב-1 ק"ג קמח לבן?
5. האם יהיה הבדל גדול בתפיחה למשל במתכון של 100% קמח מלא עם לישה הגונה?
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: הוספת גלוטן

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 23 יוני, 12:33 pm

לחם על כתב:שלום לכולם,

יש לי כמות גלוטן חביבה.....

שאלה:

1. מתי אתם מוסיפים גלוטן? לאיזה קמחים?
2. באיזה שלב של הלישה מוסיפים?
3. כמה גלוטן מוסיפים ל-1 ק"ג קמח?
4. שאלה כללית כמה גלוטן יש ב-1 ק"ג קמח לבן?
5. האם יהיה הבדל גדול בתפיחה למשל במתכון של 100% קמח מלא עם לישה הגונה?


אתחיל ואומר כי בעבר הייתי מוסיף גלוטן, בעיקר לקמחים מלאים, אבל "נגמלתי" והיום אני אופה ללא תוספות גלוטן חיצונית אלא מחפש קמחים, לאפיית לחם, העשירים בגלוטן בזכות החיטה ממנה נטחנו.

ולשאלותך
1. מוסיפים בזמן ערבוב החומרים היבשים, לקמחים בהם אחוז הגלוטן נמוך יחסית למה שאתה רוצה במתכון, בד"כ קמחים מלאים
2. כאמור מוסיף עוד טרם הלישה, בזמן ערבוב ו/או שקילת הקמח
3. כף גלוטן לקילו קמח
4. אין תשובה אחידה, תלוי בסוג הקמח, אתה בגודל יכול לראות ע"פ רשימת הערכים התזונתיים - כמות החלבון
5. לישה טובה וארוכה, והתפחה יחסית ארוכה יכולה לחפות על מיעוט גלוטן
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים