החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי ORIT ב ד', 22 יוני, 12:55 pm

הי
שלשום הוספתי כהמלצתך 100 גר קמח מלא ועדיין היה דליל . הוספתי עוד 30 גר' קמח מלא ואז זה הגיע לסמיכות של חומוס רך.
אתמול אחה"צ, 24 שעות לאחר ההוספה היו מספר בועות קטנטנות לא רבות. הריח טוב אבל לא התפתח.
זרקתי חצי מהעיסה והוספתי כוס קמח מלא ו1/2 כוס מים קרירים (כי היה חם מאוד).
גם הבוקר (היום השביעי) לא ראיתי פעילות רבה.
יש לי צילום שצילמתי הבוקר אבל אני לא יודעת איך לשתול אותו בהודעה.. אודה לעזרתכם

האם להרים ידיים? או שיש סיכוי שתהיה לי מחמצת שיאור?
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ד', 22 יוני, 1:45 pm

אורית יקרה,

הדברים הרבה יותר פשוטים מכפי שהם נראים. זכרי, שאחרי ככלות הכל מחמצת היא בצק שמרים ותו-לא. שמרים צריכים למחייתם אנרגיה זמינה, חמצן ומים. לכן בכל מקרה שהמרכיבים הללו ישנם תיווצר לך מחמצת. מחמצת מקמח מלא מתפתחת לאט יותר ממחמצת מקמח לבן וגם הבועות שלה קטנות יותר. זכרי שבקמח מלא יש פחות אנרגיה זמינה ליחידת נפח כי יש בו פחות עמילן (סוכר = אנרגיה זמינה) בגלל הסיבים לכן התהליך אורך יותר. אך הוא יקרה. הסירי דאגה מליבך!
השמרים לא למדו מתמטיקה 5 יחידות לכן הם לא יודעים כמה גרם שמת וגם אין להם לוח שנה לדעת איזה יום זה בתהליך. אם המחמצת שלך תהיה בסמיכות כמו של חומוס משחתי היא תתפתח יפה.

בהצלחה ואל יאוש!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי ORIT ב ד', 22 יוני, 2:07 pm

"לא תיפול רוחי" !!!
מה אני אמורה לעשות כעת. האם להמשיך באותה דרך.
להיפתר ממחצית המחמצת להוסיף כוס קמח ו1/2 כוס מים? עד להשגת תוצאות..
בברכה
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ד', 22 יוני, 3:06 pm

שפכי מחצית והשלימי בכמות זהה. דאגי שהמרקם יהיה כמו חומוס משחתי - לא נוזלי מידי. אם זה אומר להוסיף יותר קמח ממים - אין בעיה. הוסיפי בלי לשקול או למדוד. רק לפי המירקם הסופי כי הוא החשוב.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי ירושלמי ב ד', 22 יוני, 5:48 pm

odedg כתב:שפכי מחצית והשלימי בכמות זהה. דאגי שהמרקם יהיה כמו חומוס משחתי - לא נוזלי מידי. אם זה אומר להוסיף יותר קמח ממים - אין בעיה. הוסיפי בלי לשקול או למדוד. רק לפי המירקם הסופי כי הוא החשוב.

רק הערה אחת קטנה - תני לה "לעבוד", אין צורך, בשלב הזה, לרענן אותה כל יום כי אם פעם עד פעמיים בשבוע
וכמובן שמירה במקרר
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי ORIT ב ה', 23 יוני, 6:07 am

אז ככה...
אתמול נפטרתי ממחצית מהעיסה והוספתי כוס קמח מלא ו1/2 כוס מים בהדרגה עד לקבלת מרקם "חומוסי" והעברתי לצנצנת זכוכית (קראתי איפושהוא שלא כדאי להשאיר בקופסאת פלסטיק) וכיסיתי בקלילות עם ניילון נצמד כך שנכנס חמצן.
הבוקר זה קרה! המחמצת גועשת. היא עלתה וגלשה מעט החוצה.
כיסיתי שוב בקלילות בניילון נצמד ואחה"צ אעשה את שלב "יום 5". אוסיף 2 כוסות קמח ומים...ולמקרר.

תודה על העזרה הטכנית והתמיכה המוראלית :-)
ORIT
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ה', 16 יוני, 7:18 am

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 23 יוני, 6:57 am

אל תדאגי, כולנו עברנו את שלב החרדה לשאור הראשון ;)
בסופו של דבר תגלי שה :twisted: לא נורא כ"כ...
בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: החלפת קמח לבן בקמח כוסמין / או מלא 100% בהכנת מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ה', 23 יוני, 7:06 am

זה כמו הולדה ..... :roll:
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

הקודם

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד