קמח כוסמין ולבן

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

קמח כוסמין ולבן

הודעהעל ידי לחם על ב ה', 16 יוני, 10:55 am

שלום למומחים

חוות דעתכם נדרשת:

הכנתי כיכר לחם
400 גר קמח כוסמין
100 גר קמח לבן
חצי כוס מחמצת מלאה
כמה גרגירי שמרים יבשים
12 גרם מלח - הוספה לאחר לישה
מים - לא זוכר כמה ....

220 מעלות ל-30 דקות
210 מעלות ל-15 שעה והוספתי עוד 5 דקות


תוצאות :
תפיחה מרשימה , מרקם נהדר, לא רטוב מידיי ולא יבש


אחרי אפיה:

חתכתי לאחר קרור הכיכר וגיליתי בור במרכז.

בתחתית: יש מרקם לא כל כך דחוס אבל לא אוורירי כמו בחלק העליון
באמצע : נוצר כיס אוויר גדול
למעלה: אוורירי

מה הסיבה לכך?

אבל טעים בצורה יוצאת דופן....לא נשאר פירור.
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: קמח כוסמין ולבן

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 16 יוני, 9:37 pm

היי,
לא ציינת את אופן/ משך הלישה?
ייתכן שחומרי ההתפחה (מחמצת/ שמרים) לא התערבבו באופן אחיד בבצק?
זה יכול לגרום לתופעה שתיארת.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: קמח כוסמין ולבן

הודעהעל ידי odedg ב ו', 17 יוני, 2:22 pm

בנוסף לאפשרות שפסקל העלה:
אולי כמות המים בבצק - הבצק יבש מידי? לא ציינת כמות מים.
נראה לי אפיה ארוכה מידי בחום גבוה. לכמות כזו של בצק צריך כחצי שעה בלבד. לחם כזה מקמח כוסמין אני אופה 10 ד' ב- 210 מעלות ועוד 20 ד' ב- 180 מעלות. לא יותר. והבצקים שלי רטובים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד