הקפאת לחם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הקפאת לחם

הודעהעל ידי עידו ב ב', 06 יוני, 9:08 pm

אהלן,

האם אפשר להקפיא לחם שאור לא אפוי?
אן כן, מה השלב הנכון להקפיא וכיצד מומלץ להפשיר ולאפות?
פתוחה,
עידו
עידו
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ב', 23 מאי, 6:37 pm

Re: הקפאת לחם

הודעהעל ידי odedg ב ג', 07 יוני, 5:55 am

אין לי ניסיון אישי בהקפאת לחם לפני אפיה אך מתוך הידע האישי שלי בתוספת תחושת בטן הייתי אומר שהשלב בו כדאי להקפיא לחם לא אפוי, אם צריך, הוא מעט לפני תום התפיחה, כלומר מעט לפני הכפלת הנפח בתפיחה הסופית.
ההיגיון שמאחורי זאת הוא שרוב התפיחה כבר נעשתה ואזי בעת ההפשרה לאפשר ללחם לתפוח מעט יותר בלי סיכון של תפיחת יתר. את ההפשרה הייתי עושה תחילה במקרר למספר שעות ואח"כ בטמפרטורת החדר כדי שתהיה איטית והדרגתית ככל האפשר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הקפאת לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 07 יוני, 11:05 am

לא ניסיתי להקפיא בצק לחם (שווה לבדוק, למדריך עתידי). אני מקפיא בצק פיצה, לאחר תפיחה, ללא בעיות מיוחדות.

בכל מקרה, נדמה לי שלא כדאי להקפיא את הבצק כשהוא מעוצב, מאחר והחלק הפנימי יפשיר אחרון, ועלול להישאר בצקי גם במהלך האפיה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הקפאת לחם

הודעהעל ידי Guy ב ש', 11 יוני, 6:28 pm

להקפיא לחם אחרי שהוא עוצב ותפח ולפני האפייה נראה לי מאתגר מאד. לפני העיצוב וההתפחה השניה, הוא עלול לא לחזור כי השמרים/שאור ימותו. לבצק פיצה זה פחות מפריע כיוון שהוא במילא דק. כן ניסיתי להקפיא לחם אחרי אפיה חלקית וזה עובד טוב. הלחם שומר על הצורה כבר (כי הוא אפוי חלקית) וניתן להעביר אותו עטוף בנייר כסף ישירות לתנור לסיום האפיה.
Guy
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ב', 23 יוני, 10:06 pm

Re: הקפאת לחם

הודעהעל ידי עידו ב א', 12 יוני, 12:25 pm

הניסיון הנוכחי שלי היה לא מוצלח. לדעתי שילוב של יותר מדי התפפה לפני ההקפאה של הכיכר המעוצבת והפשרה קצרה די שהשאירה את פנים הכיכר קפואה.

ההתפחה של לחם שאור היא ארוכה יחסית, לכן הייתי רוצה להקפיא לחמים לפני האפייה. אם למישהו יש פריצת דרך אשמח לעדכון.

עידו
עידו
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ב', 23 מאי, 6:37 pm

Re: הקפאת לחם

הודעהעל ידי odedg ב א', 12 יוני, 2:05 pm

כמובן צריך לקחת בחשבון זמן הפשרה ארוך בשל עוביו של הלחם.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד