תחליף לגלוטן

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

תחליף לגלוטן

הודעהעל ידי לחם על ב ג', 24 מאי, 9:50 am

מה התחליף הטבעי שאתם ממליצים להוסיף לבצק במקום גלוטן?

תודה רבה
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: תחליף לגלוטן

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 26 מאי, 4:29 am

לחם על כתב:מה התחליף הטבעי שאתם ממליצים להוסיף לבצק במקום גלוטן?

תודה רבה



השאלה אינה ברורה דיה

אם אתה מחפש לחם ללא גלוטן - זה סיפור אחר לחלוטין

אך אם מדבר על הימנעות מהוספת אבקת גלוטן לבצק אשר מכיל את הגלוטן הטבעי שבו, יש כמה דרכים לשפר את רשת הגלוטן
* הוספת רסק תפוחי עץ
* הארכת משך הלישה ופיתוח רשת גלוטן חזקה יותר
* התפחה איטית יותר (במקרר למשל)
* שימוש בקמחים מחיטה עשירה בגלוטן (למשל "קמח לחם", למשל קמח 812 גרמני ועוד)
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: תחליף לגלוטן

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 26 מאי, 3:42 pm

מצטרף לשאלתו של ירושלמי - האם הכוונה ללחם נטול גלוטן?
אם כן, תצטרך להוסיף "גורם תאחיזה" לקמחים השונים מהם אתה מכין את הבצק. אחד הנפוצים הוא פקטין (הנמצא ברסק תפוחים, אך ללחם נטול גלוטן לחלוטין מומלץ להשיגן כאבקה).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים