מחמצת ושונות

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

מחמצת ושונות

הודעהעל ידי לחם על ב ג', 24 מאי, 8:54 am

שלום
משתתף חדש אנוכי.

אופה כחודש עם מחמצת מקמח מלא שקיבלתי ממאפיה בירושלים
מקמח מלא 100% אורגני וקמח כוסמין אורגני - הזמנתי ישירות מ"מנחת הארץ".
למדתי ולומד המון מהאתר. אתם מעולים.
כמה שאלות למומחה:

1. האם המחמצת המלאה אמורה לבעבע ולגלוש כמו "בתמונות" או שהיא אמורה להיות רגועה ולבעבע בעדינות
לאחר רענון והוצאה מהמקרר?
2. האם לאחר התפחה ניתן לקחת מעט בצק ולצרפו למחמצת ולערבב או שעדיף רענון של קמח ומים?
3. הילדים מתלוננים על חוסר טעם ( הם צודקים לפעמים) כיצד ניתן להוסיף יותר טעם? קצת דבש? מעט יותר מלח?
4. לפני אפיה : האם כדאי לרענן כשעתיים לפני ההתחלה להפחית את החמיצות של הלחם?

תודה רבה
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: מחמצת ושונות

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 26 מאי, 4:23 am

לחם על כתב:שלום
משתתף חדש אנוכי.

אופה כחודש עם מחמצת מקמח מלא שקיבלתי ממאפיה בירושלים
מקמח מלא 100% אורגני וקמח כוסמין אורגני - הזמנתי ישירות מ"מנחת הארץ".
למדתי ולומד המון מהאתר. אתם מעולים.
כמה שאלות למומחה:

1. האם המחמצת המלאה אמורה לבעבע ולגלוש כמו "בתמונות" או שהיא אמורה להיות רגועה ולבעבע בעדינות
לאחר רענון והוצאה מהמקרר?
2. האם לאחר התפחה ניתן לקחת מעט בצק ולצרפו למחמצת ולערבב או שעדיף רענון של קמח ומים?
3. הילדים מתלוננים על חוסר טעם ( הם צודקים לפעמים) כיצד ניתן להוסיף יותר טעם? קצת דבש? מעט יותר מלח?
4. לפני אפיה : האם כדאי לרענן כשעתיים לפני ההתחלה להפחית את החמיצות של הלחם?

תודה רבה



ברוך הבא

1. המחמצת אמורה/יכולה להראות כמו "טחינה גולמית" עם ההוצאה מהמקרר.
2. אני נוהג לרענן המחמצת ע"י קמח ומים, ניתן במחלט לקחת אחוז מסויים מהבצק שיצרת ולהשתמש בו כמחמצת חדשה או כתוספת למחמצת הקיימת לטובת האפייה הבאה.
3. טעמים ניתן להוסיף ללחם במגוון דרכים, הוספת מעט מלח (במידה והוא טפל), הארכת זמן הלישה (לכ-10 דקות, במהירות בינונית, במיקסר) שעוזרת לבניית רשת הגלוטן, הוספת קמח שיפון (נותן טעם אגוזי), שימוש במחמצת חמוצה יותר, שמן זית, אגוזי מלך ועוד כיד הדמיון הטובה עליך
4. ניתן, למרות שאם ילדיך טוענים ל"חוסר טעם" בלחם החמיצות של המחמצת בהחלט תורמת למגוון הטעמים של המאפה.


בהצלחה

נ.ב.
מאיזו מאפיה בעיר הבירה קיבלת מחמצת? האם יחלקו לכל דיכפין או שמוכרים?
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: מחמצת ושונות

הודעהעל ידי לחם על ב ה', 26 מאי, 8:15 am

תודה רבה

המחמצת המלאה מלחם תומר:
היו נהדרים ונתנו לי.
כנראה, היה לי מזל.
רק לחשוב על כך שהמוני ישראל יגיעו אליהם לבקש מחמצת......
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: מחמצת ושונות

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 26 מאי, 3:16 pm

לחם על כתב:תודה רבה

המחמצת המלאה מלחם תומר:
היו נהדרים ונתנו לי.
כנראה, היה לי מזל.
רק לחשוב על כך שהמוני ישראל יגיעו אליהם לבקש מחמצת......



נחמד
בינתיים המחמצת שלי חיה ובוטעת, אם וכאשר תהיה בעיה נבדוק את האפשרות
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים