לחם שאור לבן

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לחם שאור לבן

הודעהעל ידי עידו ב ב', 23 מאי, 8:49 pm

אהלן,

התחלתי להכין הערב לחם שאור משאור בן כמה שבועות.
הכנתי את הביגה הערב וכרגע היא תופחת בטמפרטורת החדר.
מתכנן לאפות בשישי בבוקר.

אשמח להצעה לחלוקת זמנים. מה לעשות מתי, באילו שלבים במקרר ובאילו בטמפרטורת החדר?

תודה,
עידו
עידו
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ב', 23 מאי, 6:37 pm

Re: לחם שאור לבן

הודעהעל ידי odedg ב ג', 24 מאי, 7:17 am

שלום וברוך המצטרף,

ביגה לא מכינים 4 ימים מראש. לכל המוקדם 24 שעות.
השאר - לפי המתכון שלך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: לחם שאור לבן

הודעהעל ידי עידו ב ג', 24 מאי, 8:31 am

תודה על התשובה :)

יכול להסביר מה יקרה לדעתך אם אשתמש בביגה הישנה?
מניח שהטעם יושפע מאוד. האם גם התפיחה ורשת הגלוטן יושפעו?

עידו
עידו
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ב', 23 מאי, 6:37 pm

Re: לחם שאור לבן

הודעהעל ידי odedg ב ג', 24 מאי, 9:19 am

יתכן שהביגה בכלל תתקלקל, תחמיץ גם אם תהיה בקרור. לכן אין בכלל מקום לדבר על תפיחה או על רשת הגלוטן.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: לחם שאור לבן

הודעהעל ידי עידו ב א', 12 יוני, 12:27 pm

לטובת התיעוד ואחרים שעשויים להתעניין: במקרה הספציפי הזה הביגה החזיקה יפה במקרר לשלושה ימים.
ייתכן שזה יותר מזל משכל וייתכן שזה פשוט עובד. אם אנסה שוב אעדכן כאן.
עידו
אופה מתחיל
 
הודעות: 11
הצטרף: ב', 23 מאי, 6:37 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד