חומר משמר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

חומר משמר

הודעהעל ידי אורת ב א', 22 מאי, 11:16 am

הי
אני אופה לבעלי כל שבוע לחמניות מתוקות , אבל אם הן נשארות יום אחד בחוץ הן כבר מתפוררות,
כך קורה לי גם עם חלות של שבת(לא מתוקות)
אני צריכה איזה חומר כמו ששמים בלחם אחיד פרוס שהוא נשאר טרי שבוע שלם
יש למישהו מושג מה החומר ואיך ניתן להשיגו?
ממש דחוף
תודה
אורת
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: א', 22 מאי, 8:07 am

Re: חומר משמר

הודעהעל ידי odedg ב א', 22 מאי, 2:40 pm

שלום רב וברוכה המצטרפת,

לא מובן לי המושג "מתפוררות". לחם לא מתפורר לאחר אפיה אלא אם כן חסר לו מרכיב כלשהו. בכל מתכון רגיל אין כל סיבה שזה יקרה. לחם ללא חומר משמר מקבל עובש מהר יותר מחוץ למקרר אך אינו מתפורר.

על כל פנים, את יכולה להוסיף משפר אפיה שניתן להשיג בכל חנות למוצרי אפיה ואפילו במספר סופרמרקטים במחלקות אפיה. אל תוסיפי יותר מ- 10 ג' משפר אפיה ל- 1 ק"ג קמח.

כאמור, בדקי קודם את המתכון.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חומר משמר

הודעהעל ידי אורת ב א', 22 מאי, 5:52 pm

תודה על קבלת הפנים, אתר מקסים.
לגבי המתכון זב משהוא פשוט שיצרתי לבד
על כל קילו קמח 2כפות שמרים יבשים כוס 180מל סוכר שלוש ורבע כוסות מים חצי או קצת יותר כוס שמן
משהוא נשמע לא תקין?
אין לי בעיה עם השימוש היוממיומי בהן כי אני מקפיאה ומפשירה לפי הצורך,
אבל כשבעלי נסע לחול לשבוע לא מצאנו דרך לשמר את זה,
שוב אני שואלת לגבי הלחם אחיד פרוס, מה גורם לו להישאר טרי שבוע, חייב להיות חומר מסויים ולא רק המתכון
כיוון שלחם לא פרוס של אותה מאפיה(דוידוביץ יש אצלנו) נשאר טרי רק יומיים אם לא מקפיאים… .
תודה רבה
אורת
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: א', 22 מאי, 8:07 am

Re: חומר משמר

הודעהעל ידי ירושלמי ב א', 22 מאי, 8:46 pm

אורת כתב:תודה על קבלת הפנים, אתר מקסים.
לגבי המתכון זב משהוא פשוט שיצרתי לבד
על כל קילו קמח 2כפות שמרים יבשים כוס 180מל סוכר שלוש ורבע כוסות מים חצי או קצת יותר כוס שמן
משהוא נשמע לא תקין?
אין לי בעיה עם השימוש היוממיומי בהן כי אני מקפיאה ומפשירה לפי הצורך,
אבל כשבעלי נסע לחול לשבוע לא מצאנו דרך לשמר את זה,
שוב אני שואלת לגבי הלחם אחיד פרוס, מה גורם לו להישאר טרי שבוע, חייב להיות חומר מסויים ולא רק המתכון
כיוון שלחם לא פרוס של אותה מאפיה(דוידוביץ יש אצלנו) נשאר טרי רק יומיים אם לא מקפיאים… .
תודה רבה


ברוכה הבאה
נתחיל עם המתכון שלך -
המתכון מכיל כמות אדירה של שמרים - לקילו קמח ניתן להסתפק בכף אחת של שמרים יבשים.
גם כמות הסוכר היא גדולה מאוד, ובכדי לקבל לחמניות מתוקות ניתן להשתמש גם בחצי (ואף פחות) מכמות הסוכר בה את משתמשת.
צריך לזכור - לחם איכותי אמור להכיל קמח, מים, שמרים (ללא סוכר או שמן) לישה ארוכה ושתי התפחות טובות. סוכר ושמן באים להוסיף טעמים ו/או לעדן את הבצק אך ממש לא חייבים אותם במתכון.

לגבי "לחם אחיד" - אין לי מושג מהם החומרים המשמרים ו"משפרי האפיה" בהם משתמשים במאפיות השונות, ואחת הסיבות שאני אופה בבית ונמנע מקניית לחם תעשייתי היא בכדי להימנע משימוש בחומרים משמרים, משפרי טעם, צבעי מאכל ועוד "מתנות" הטובות למאפיות הגדולות (בעיקר לכיס שלהן) ולא בהכרח טובות לנו הצרכנים (בעיקר לבריאות שלנו).
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: חומר משמר

הודעהעל ידי אורת ב ב', 23 מאי, 9:47 am

תודה
אנסה להפחית את השמרים
בכל מקרה אני כ מחפשת את החומר הנ"ל...
אורת
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: א', 22 מאי, 8:07 am

Re: חומר משמר

הודעהעל ידי odedg ב ב', 23 מאי, 10:46 am

בדקי גם את טמפרטורת וזמן האפייה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חומר משמר

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 26 מאי, 3:55 pm

הסיבה להתפוררות פנים הלחם היא לרוב רשת גלוטן שלא התפתחה כראוי - בד"כ בשל לישה קצרה מדי.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד